Shanghai skyline at night
Blockchain, NFT

Shanghai heeft blockchain, NFT’s en Web3 op in zijn 5-jarenplan opgenomen

Shanghai is officieel van plan om de ontwikkeling van innovaties zoals Blockchain, NonFungible Tokens (NFT’s), Metaverse en Web3 in het algemeen te stimuleren tijdens het volgende 5-jarenplan.

Eerste schets van 14e 5-jarenplan

De gemeentelijke regering van Shanghai heeft hun eerste schets voor haar 14e 5-jarenplan voor de ontwikkeling van de digitale economie van Shanghai gepubliceerd.

Deze eerste schets stelt voor om onder andere ondernemingen te ondersteunen die van plan zijn de NFT-handelsplatforms te ontwikkelen. Ook stelt het voor om onderzoek te doen naar en de digitalisering van NFT en andere activa.

Hiernaast is een apart gedeelte is gewijd aan blockchain, met een uitgesproken engagement om de ontwikkeling en toepassing van blockchain-technologie te promoten en een blockchain-ontwikkelingsecosysteem op te bouwen met sterke innovatiemogelijkheden en onafhankelijke controle.

Metaverse en Web3

Afgelopen januari werd al bekend dat ze ook ambities hadden voor de Metaverse. Destijds werd deze nieuwe technologie al toegevoegd aan hun ontwikkelingsplan. Ook hier worden nog steeds grote stappen in gezet. Zo ligt er inmiddels naar verluidt een plan klaar dat het belang van nieuwe vormen van digitale entertainmentconsumptie, zoals virtuele concerten, virtuele idolen en virtuele sporten benadrukt.

Tot slot is de gemeentelijke regering van Shanghai ook van plan om Web3 verder te onderzoeken. In dit onderzoek wordt onder andere een multi-platform OpenID, gedistribueerde gegevensopslag, gedecentraliseerd domeinnaamresolutiesysteem (DNS) en end-to-end versleutelde communicatietechnologie, aangevuld met de update van de hardwarebasis en de implementatie van 6G, Internet Protocol versie 6 (IPv6), draadloze netwerktechnologie van de zesde generatie (WiFi6) en kwantumcommunicatie meegenomen. Het lijkt er hiermee op dat er grote stappen gezet worden in Shanghai in termen van nieuwe technologieën en de implementatie hiervan.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC