Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Shanghai voegt Metaverse toe aan ontwikkelingsplan

Eén van de drukste steden in China, Shanghai, is naar verluidt op zoek naar manieren om in de aankomende vijf (5) jaar een Metaverse in hun openbare diensten te gebruiken.


Inzetten van de Metaverse

Het vijfjarige ontwikkelingsplan noemde vier (4) grenzen voor verkenning, waar de Metaverse er één van is. Het ontwikkelingsplan werd vrijgegeven door de ‘Shanghai Municipal Commission of Economy and Information Technology’.

Naar verluidt zouden ze de Metaverse willen inzetten in openbare diensten, bedrijfskantoren, sociale vrijetijdsbesteding, industriële productie, productieveiligheid en in videogames. Hiernaast is de commissie van plan om verdere studie en ontwikkeling van onderliggende technologieën, zoals sensoren, realtime interacties en blockchaintechnologie, aan te moedigen.


Interesse China in nieuwe technologie

Het is niet onbekend dat China een grote interesse heeft in de nog relatief nieuwe technologie. Over de afgelopen jaren heeft het land inspanningen gemaakt om een digitale valuta vanuit de Centrale Bank (CBDC) op te zetten, net als om het gebruik van biometrische hardware-wallets voor de virtuele yuan te promoten. Het land lijkt nu dan ook erg dichtbij de uitgifte hiervan.

Ook werd eerder dit jaar een vijfjarenplan voor de ontwikkeling vrijgegeven door de Chinese Staatsraad. Hieruit werd duidelijk dat er voor het eerst met de term ‘Blockchain’ gewerkt werd. Dit inmiddels 14e vijfjarenplan schetst de economische doelen van het land voor de aankomende vijf jaar. Blockchain lijkt hier een wellicht grote rol te gaan spelen.


Metaverse erg populair

Over de afgelopen paar maanden is de Metaverse enorm populair geworden. Verschillende grote bedrijven onderzoeken de Metaverse inmiddels, of hebben al bevestigd dat ze hier gebruik van willen gaan maken.

Alhoewel de centrale bank van China in november nog met een waarschuwing over onder andere de Metaverse kwam, zijn er in China inmiddels al meer dan 1.000 bedrijven meerdere duizenden handelsmerkaanvragen ingediend, waarin de Metaverse benoemd wordt. Het is nog niet bekend wat voor omvang de Metaverse in de toekomst zal hebben.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten