Ethereum proof of work
Ethereum

Shanghai-upgrade maakt gestakede ETH-opnames mogelijk

Ethereum-ontwikkelaars hebben in een recente oproep bevestigd dat ze de Shanghai-upgrade zonder EIP 4844 zullen uitrollen om vertragingen bij het mogelijk maken van opnames voor staked ETH tegen te gaan.

EIP 4844 zorgt mogelijk voor vertraging

In het vorige rapport van de All Core Developers (ACD) beweerden ontwikkelaars dat het mogelijk maken van opnames een topprioriteit was. Ze moesten echter nog beslissen of ze de upgrade wilden uitrollen met EIP 4844, het proto-danksharding-voorstel. Echter dreigde de opname van EIP 4844 vertragingen te veroorzaken.

Danny Ryan merkte op dat ontwikkelaars aangaven dat EIP 4844 nog lang niet klaar was, in tegenstelling tot de opnames. Om aanzienlijke vertragingen te voorkomen, vond Ryan het daarom logisch om door te gaan met de upgrade zonder EIP 4844.

“Ik denk dat wat door Consensus Layer-teams duidelijk werd gemaakt, is dat ze geloven dat EIP 4844 nog niet in dezelfde staat van paraatheid is als opnames. Het koppelen ervan zou opnames aanzienlijk vertragen. Daarom zetten we dat niet door en gaan we verder met Capella in de huidige vorm.”

– Aldus Ryan

Capella is de naam van het testnet waar ontwikkelaars gestakede ETH-opnames testen. Ontwikkelaars zijn van plan om de proto-danksharding-functie in een latere upgrade uit te rollen.

Barnabas Busa, een DevOps-engineer bij de Ethereum Foundation, gaf een update over de voortgang die is geboekt met het mogelijk maken van staking-opnames. Hij merkte op dat ontwikkelaars momenteel tests aan het uitvoeren zijn in twee verschillende omgevingen. Eén testomgeving stelt ontwikkelaars in staat om de functie te testen in een pre-Merge Ethereum-status en de andere in een post-Merge-status.

Volgens Busa zijn deze netwerken op dit moment echter nog niet klaar om alle Execution Layer (EL)- en Consensus Layer (CL)-clients te ondersteunen.

Hoewel Ethereum-ontwikkelaars gebruikers verzekerden van ETH-opnames binnen 6 tot 12 maanden na de Merge, is dat nu niet meer zo zeker. De laatste verklaringen van ontwikkelaars kunnen er echter voor zorgen dat ETH-stakers hun tokens al in maart kunnen opnemen.

Het Ethereum staking-contract bevat momenteel ongeveer 15,56 miljoen ETH ter waarde van ongeveer $19 miljard, volgens Etherscan-gegevens. Het vertegenwoordigt een stijging van meer dan 200.000 ETH in de afgelopen 12 dagen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC