Shiba inu, SHIB
Shiba Inu

Shiba Inu bereikt nieuw record ondanks teleurstellend koersverloop

Shiba Inu (SHIB) ervoer een opmerkelijke stijging tijdens de bull run van 2021, maar lijkt nu wat achter te blijven vergeleken met andere cryptomunten zoals Solana (SOL) en Avalanche (AVAX), die recent een aanzienlijke waardestijging kenden.

Desondanks blijft Shiba Inu nieuwe mijlpalen bereiken, ondanks de minder sterke koersprestaties. Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat het netwerk een recordaantal langetermijninvesteerders heeft aangetrokken, bekend als ‘Hodlers’.

Inzicht in langetermijnbeleggers van Shiba Inu

IntoTheBlock analyseerde gegevens van diverse adressen om te bepalen hoe lang ze hun bezit, zoals Shiba Inu (SHIB), hebben vastgehouden. Het platform definieert ‘Hodlers’ als adressen die hun bezit langer dan een jaar hebben aangehouden. Uit deze analyse blijkt dat 69% van de Shiba Inu-houders tot de categorie langetermijninvesteerders behoort. Ongeveer 27% van de investeerders heeft hun SHIB tussen een maand en een jaar vastgehouden, terwijl slechts 4% van de investeerders hun tokens minder dan een maand in bezit heeft gehad.

Een hoger aantal hodlers kan duiden op meer stabiliteit in de marktprijs. Dit komt omdat langetermijninvesteerders minder snel geneigd zijn om te verkopen bij marktschommelingen. Dit resulteert in minder frequente transacties en kan bijdragen aan verminderde volatiliteit, aangezien een significant deel van het circulerende aanbod niet actief verhandeld wordt. Een substantieel aandeel hodlers kan ook een fundament vormen voor een volgende bull run, omdat deze groep investeerders het vertrouwen in de langetermijnwaarde van het token ondersteunt.

Record non-zero adressen

Shiba Inu (SHIB) toont niet alleen vooruitgang in het aantal langetermijninvesteerders, maar ook in andere gebieden, zoals het toenemende aantal non-zero adressen. Dit aantal, dat recentelijk de 1,26 miljoen overschreed, duidt doorgaans op een groeiende gebruikersbasis en stijgende interesse in de munt.

Daarnaast heeft het mechanisme van token burning (het vernietigen van tokens) van SHIB bijgedragen aan een positiever vooruitzicht. Onlangs is er een aanzienlijk aantal van 1,5 miljard tokens vernietigd, wat de waarde van de munt potentieel kan verhogen door de vermindering van het totale aanbod.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Whales kopen massaal Shiba Inu en Pepe op tijdens koersdaling
Shiba Inu doorbreekt belangrijk patroon: komt er een koersstijging van 342%?
Crypto-expert legt uit: Waarom Shiba Inu nooit $0,01 zal bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk