Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu burn-rate schiet omhoog met 161.540%: Dit is waarom

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen week een gestage zijwaartse trend vertoond, maar dat heeft geen invloed gehad op de dynamische activiteit binnen het netwerk. Een opvallende ontwikkeling is de spectaculaire toename van het verbrandingspercentage (burn-rate) van SHIB, dat in de laatste 24 uur met meer dan 160.000% is gestegen, zo blijkt uit de gegevens van Shibburn.

Deze aanzienlijke stijging in het verbrandingspercentage kan worden toegeschreven aan actieve ingrepen van het Shiba Inu-team, dat in een korte periode meerdere grote hoeveelheden SHIB-tokens heeft vernietigd. Een recent hoogtepunt was de verbranding van een miljard SHIB-tokens, wat bij de huidige koers neerkomt op een waarde van ongeveer $90.711.

Deze acties zijn gericht op het verlagen van het aantal SHIB-tokens in omloop, een belangrijke stap die kan bijdragen aan de waardevermeerdering van de munt op lange termijn, wat zeker de aandacht van investeerders en liefhebbers trekt.

Het positieve effect van Shibarium

Dit is niet de eerste keer dat het Shiba Inu-team een aanzienlijke hoeveelheid SHIB-tokens vernietigt. Alleen al in deze maand heeft het team drie keer grote hoeveelheden tokens naar ‘dead’ wallets verstuurd. Het totaal aantal vernietigde tokens in deze periode is opgelopen tot meer dan 25 miljard SHIB. Een bijkomende factor die de toename in verbrandingen stimuleert, is de stijging van het transactievolume op het Layer-2 platform Shibarium.

Het aantal transacties op dit platform heeft de grens van 160 miljoen overschreden, met een indrukwekkend dagelijks gemiddelde van meer dan 5 miljoen transacties sinds het begin van december. Parallel aan de toename van het transactievolume zijn ook de transactiekosten op Shibarium aanzienlijk gestegen. Deze kosten worden door het Shiba Inu-team strategisch ingezet voor het verbranden van tokens, een actie die niet alleen het aanbod vermindert maar ook de potentiële waarde van SHIB kan verhogen.

Conclusie

De aanzienlijke stijging in SHIB’s verbrandingspercentage, met meer dan 160.000% in de laatste 24 uur, benadrukt de proactieve aanpak van het Shiba Inu-team. Door het vernietigen van grote hoeveelheden tokens, waaronder een recente verbranding van een miljard SHIB, richt het team zich op het verminderen van het tokenaanbod. Dit draagt potentieel bij aan de langetermijnwaarde van de munt.

De groei van Shibarium, met een explosieve toename in transactievolume en hogere transactiekosten, ondersteunt deze verbrandingsstrategie, wat de marktpositie van SHIB verder kan versterken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC