Shiba inu coin, shib
Shiba inu

Shiba Inu community vernietigd meer Tokens: Hoe dit de SHIB Prijs kan helpen

De SHIB-community houdt vast aan haar vastberaden inspanningen om SHIB-tokens te burnen. De afgelopen weken hebben we gezien dat er miljarden tokens systematisch zijn geëlimineerd. Deze significante verbrandingsactiviteiten hebben geresulteerd in een sterke opwaartse trend in de SHIB-verbrandingssnelheid. Parallel hieraan vertoont de prijs van de Shiba Inu-token bemoedigende groeisignalen en verkeert momenteel in een positieve groene zone.

Er worden miljarden SHIB tokens vernietigd

Een recente tweet van ‘Shibburn’ onthult dat de Shiba Inu-community gedurende de afgelopen week in totaal 4.060.596.531 Shiba Inu-tokens heeft verbrand. Dit markeert niet de eerste keer deze maand dat zij miljarden SHIB-tokens hebben vernietigd. Op 29 mei bedroeg de wekelijkse token-burn 2.909.693.938 SHIB. Bovendien zijn er gedurende de laatste vier weken elke week minstens één tot twee miljard Shiba Inu-tokens vernietigd. In het licht van de dagelijkse burns, gisteren zijn er 159.205.486 SHIB-tokens verbrand, wat een indrukwekkende toename van 421% in het verbrandingspercentage teweeg heeft gebracht.

Ondanks de frequente token-verbrandingen en de recente onthulling van de Shibarium beta Puppynet, is de positieve impact op de SHIB-prijs tot dusver vrij beperkt gebleven.

Waarom kunnen token burns op den duur positief uitpakken voor Shiba Inu?

Token burns kunnen op verschillende manieren een positieve impact hebben op een cryptocurrency zoals Shiba Inu.

  1. Vermindering van het aanbod: Een token burn vermindert het aantal tokens in circulatie. Volgens de economische wet van vraag en aanbod kan de prijs van een asset stijgen als de vraag constant blijft en het aanbod vermindert. Door tokens te verbranden, kan de Shiba Inu community het totale aanbod van SHIB verkleinen, wat mogelijk een opwaartse druk op de prijs kan uitoefenen.
  2. Vertrouwen en betrokkenheid: Token burns kunnen ook dienen als een teken van vertrouwen voor de community. Ze tonen aan dat de ontwikkelaars en de community toegewijd zijn aan het project op lange termijn. Dit kan meer mensen aantrekken om te investeren in de token, waardoor de vraag en dus ook de prijs kunnen stijgen.
  3. Minder inflatie: In sommige gevallen kunnen token burns ook helpen om inflatie tegen te gaan. Dit is vooral relevant voor tokens die een inflatoir model hebben, waarbij voortdurend nieuwe tokens worden gecreëerd. Door regelmatig tokens te verbranden, kan een project de inflatie verminderen, wat kan helpen om de waarde van de bestaande tokens te behouden.
  4. Nut en waarde: Voor sommige projecten, waaronder Shiba Inu, zijn token burns ook gekoppeld aan specifieke functies of mechanismen binnen het ecosysteem van de token. Bijvoorbeeld, tokens kunnen worden verbrand als onderdeel van transactiekosten, of om toegang te krijgen tot bepaalde functies. Dit kan het nut en de waarde van de token verhogen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een hogere prijs.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu en Shibarium: Hoe presteren ze? Een diepgaande analyse
Shiba Inu’s Token Burn: 130 Miljoen SHIB Vernietigd in 24 Uur
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit