Shiba Inu, SHIB
Shiba Inu

Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren

De ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) hebben ambitieuze plannen onthuld om de decentralisatie van de memecoin verder te versterken. Het team achter de populaire hondenmunt wil een Decentralized Autonomous Organization (DAO) lanceren, waardoor de macht volledig in handen van de SHIB-houders komt te liggen.

Shiba Inu wil decentrale en transparante bestuursvorm

Gisteren werd op socialmediaplatform X de plannen gedeeld om een DAO in het leven te roepen door de pseudonieme marketingleider van Shiba Inu, Lucie.

In de post werd geschreven dat SHIB sinds zijn lancering in 2020 is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat veel verder gaat dan slechts een community-gedreven memecoin. ‘’Shiba Inu’s groei draait niet alleen om marktprestaties; het gaat ook om daadwerkelijke bruikbaarheid en brede erkenning,’’ aldus Lucie.

SHIB werd in 2020 gelanceerd als grap maar groeide al snel uit tot een heuse concurrent van de in 2013 opgerichte Dogecoin (DOGE). Na een stijging van miljoenen procenten in de vorige bullmarkt staat het inmiddels al jaren bekend als de op één na grootste memecoin van de markt.

De afgelopen jaren zet Shiba Inu stappen om zijn imago als memecoin van zich af te schudden. De lancering van een DAO lijkt de volgende zet in dit proces te zijn. 

Een DAO is een volledig democratisch bestuurd systeem dat draait op de blockchain. Bij een DAO kunnen tokenbezitters door middel van smart contracts voorstellen indienen en stemmen over de toekomst van het project. 

Lucie omschrijft het als volgt in haar bericht op X:

‘’Shiba Inu bereidt zich voor om een belangrijke speler te worden in gedecentraliseerd bestuur met de aanstaande lancering van zijn DAO. Deze transitie zal elke houder, ongeacht de grootte van hun aandeel, de mogelijkheid geven om mee te beslissen over de richting van de community. 

Belangrijke SHIB mijlpaal

Lucie benadrukt het belang van het democratische bestuurssysteem en verklaart dat de introductie ervan ‘’een belangrijke mijlpaal’’ zal zijn ‘’waarbij Shibizens meer controle krijgen over beslissingen die het ecosysteem beïnvloeden’’.

Twee belangrijkste raden, de “Charity Council” en de “Culture & Heritage Council,” zullen de leiding nemen over het bestuur van de Shiba Inu DAO.

Volgens Lucie zullen deze raden verantwoordelijk zijn voor het sturen van community-initiatieven. Dit omvat zowel liefdadigheidsprojecten als het behouden van de unieke cultuur die verbonden is aan de Shiba Inu memecoin community.

Daarnaast zullen andere tokens binnen het SHIB-ecosysteem, zoals BONE en LEASH, een rol spelen in het bestuur van de DAO. BONE-houders krijgen prioriteit bij het bevorderen van onderwijs en innovatie, terwijl LEASH-houders zich zullen richten op voorstellen die betrekking hebben op inclusiviteit en transparantie binnen het project.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt