Shiba_PersB
Shiba Inu

Shiba Inu koers herstelt na dieptepunt door grote Whale aankopen: Is een verdere stijging mogelijk?

De Shiba Inu (SHIB) koers is flink gedaald deze maand. De koers bereikte een dieptepunt rond de prijs van $0,000013, veroorzaakt door een algemeen negatief sentiment in de cryptomarkt.

Whales speelden handig in op deze daling en kochten grote hoeveelheden van de digitale munt, zo blijkt uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock.

Er was een toename van 190% in de instroomactiviteit van grote SHIB-transacties, wat resulteerde in een totale waarde van $74,56 miljoen aan transacties van $100.000 of meer, de hoogste in de afgelopen zeven dagen. Deze aankopen leidden tot een stijging van de Shiba Inu koers tot $0,0000175, een toename van ongeveer 34% ten opzichte van het dieptepunt enkele dagen eerder.

Een verdere stijging op komst?

Op het moment van schrijven is de koers weer wat gedaald en handelt SHIB tegen een waarde van $0,0000166. Na de recente prijsstijging hopen investeerders dat de memecoin opnieuw een parabolische stijging kan doormaken, vergelijkbaar met eerder dit jaar toen SHIB een lokale piek van $0,000044 bereikte.

Of Shiba Inu deze stijging kan voortzetten, hangt grotendeels af van de prestaties van Bitcoin (BTC). De nummer één crypto lijkt op dit moment het sentiment in de gehele markt te bepalen. Door de bearish impact van verkopen door onder andere de Duitse overheid en Mt. Gox-schuldeisers, lijkt de kans op een verdere stijging voorlopig klein.

Kansen op een Shiba Inu ETF

De populaire crypto-YouTuber Altcoin Daily heeft via X aangekondigd dat er gereguleerde futurescontracten voor meerdere altcoins, waaronder Shiba Inu, op komst zijn. Deze ontwikkeling zou mogelijk kunnen leiden tot de lancering van een Shiba Inu spot exchange-traded fund (ETF).

Volgens Altcoin Daily bieden deze gereguleerde futurescontracten meer transparantie en veiligheid voor investeerders. Dit zou de weg kunnen vrijmaken voor spot ETF’s, vergelijkbaar met wat eerder gebeurde bij Bitcoin en Ethereum (ETH).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Nieuwe Shiba Inu game kan boost geven aan SHIB en BONE
Shiba Inu marketing manager: Dit zijn de voor- en nadelen van een SHIB spot ETF
Crypto whales verplaatsen massaal Shiba Inu van exchanges
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren