shiba inu
Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) lijkt eindelijk klaar voor grote prijsstijging na maandenlange daling

Sinds de lokale piek in maart bevindt Shiba Inu (SHIB) zich in een aanhoudende neerwaartse trend. De waarde van de digitale munt is maand na maand gedaald en heeft inmiddels een verlies van 70% geleden. Vergeleken met de all-time high (ATH) in 2021 is SHIB zelfs 85% in waarde gedaald.

Toch is er mogelijk licht aan het einde van de tunnel. Analisten van het analyseplatform Lunar Crush voorspellen dat de memecoin binnenkort een positieve doorbraak kan maken.

Toename in sociale betrokkenheid

Een van de belangrijkste redenen voor dit optimisme is de sterke stijging in sociale betrokkenheid rond SHIB. Het project noteerde 2,43 miljoen interacties, het hoogste niveau sinds 15 augustus. Dit wijst op een groeiende aandacht voor SHIB op sociale media.

Bovendien is het aantal keren dat SHIB wordt genoemd op sociale platforms met 24,2% gestegen, terwijl het aantal mensen dat actief over SHIB praat zelfs met 43,2% is toegenomen.

Voorzichtig herstel in de koers

Het positieve sentiment is ook zichtbaar in de koersbewegingen van SHIB. De memecoin steeg in de afgelopen week met 6,3% en in de afgelopen 24 uur met 1,7%. Dit maakt de afgelopen periode de beste prestatie van SHIB in de afgelopen twee maanden.

Koersverwachtingen SHIB

Crypto-analist Jake Gagain voorspelt dat SHIB een aanzienlijke rally kan maken. Naast de groeiende sociale betrokkenheid ziet hij een indrukwekkende groei van het Shiba Inu-ecosysteem in de afgelopen maanden. Projecten zoals Shiba Eternity, de nieuwe DAO, het Shib: The Metaverse-game en de Shibarium-blockchain voegen veel waarde toe aan het ecosysteem. Bovendien speelt het burnmechanisme, ShibTorch, een belangrijke rol door het circulerende aanbod te verminderen, wat de prijs op de lange termijn kan ondersteunen.

Gagain is zeer optimistisch en voorspelt dat SHIB tegen 2024/2025 een marktkapitalisatie van $100 miljard kan bereiken. Met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $14,3 miljard zou dit een groei van ongeveer 600% betekenen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Shiba Inu nieuws

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13