Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel

Shiba Inu (SHIB) heeft recentelijk geen sterke prestaties geleverd. In maart bereikte de digitale munt nog een lokale piek van $0,000044, maar sindsdien is de waarde met meer dan 47% gedaald naar $0,000023 op het moment van schrijven. Dit diepe dal vormt een aanzienlijke uitdaging voor SHIB om te overwinnen.

Een sterke weerstand

Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat er een significante weerstand is rond een gemiddelde prijs van $0,000027. Deze weerstand wordt gevormd door 149.120 adressen die gezamenlijk 109 biljoen SHIB-tokens bezitten, waardoor het moeilijk is voor de prijs om dit niveau te doorbreken.

Daarnaast wijst het analyseplatform op een grote verkoopdruk net boven de $0,000026. Deze verkoopdruk komt van houders die hun tokens waarschijnlijk zullen verkopen binnen een prijsbereik van $0,000025 tot $0,000030, waarbij de meest kritieke prijs net onder het gemiddelde van $0,000027 ligt.

Hoe kan SHIB de weerstandsmuur doorbreken?

Als Shiba Inu erin slaagt de weerstand rond $0,000027 te doorbreken, kan dit leiden tot een snelle en aanzienlijke prijsstijging. Volgens gegevens van IntoTheBlock is hiervoor echter een aanzienlijk koopvolume nodig, wat kan worden gestimuleerd door een positiever sentiment in de cryptomarkt.

Een dergelijk positief sentiment kan ontstaan als Bitcoin (BTC) aanzienlijk stijgt. Crypto-analist Mikybull stelt dat Bitcoin boven de $71.300 moet sluiten om opwaarts momentum te bevestigen. Deze analyse is gebaseerd op het Wyckoff-patroon, een klassiek technisch analysemodel vernoemd naar Richard Wyckoff. Dit patroon verdeelt de marktcyclus in vier fasen: accumulatie, stijging, distributie en daling.

Mikybull gelooft dat een sluiting boven $71.300 Bitcoin naar $85.000 zou kunnen stuwen. Populaire analist Rekt Capital ondersteunt deze visie en benadrukt het belang van een sluiting boven dit niveau om verdere stijging te bevestigen. Ondanks een recente piek in de RSI, wijst deze momentum-indicator erop dat Bitcoin mogelijk moet afkoelen voordat verdere stijgingen kunnen plaatsvinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Shiba Inu stijgt 18% en passeert Cardano als 10e grootste cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen