Shiba inu, SHIB
Cardano, Floki, Shiba inu

Shiba Inu stijgt 18% en passeert Cardano als 10e grootste cryptomunt

Shiba inu (SHIB), de op één na grootste crypto memecoin, is de afgelopen dag als een raket de lucht in geschoten. Met een uitblinkende prijsstijging van bijna 18% zijn er maar weinig die de hondenmunt bij kunnen benen.

Shiba Inu heeft nu een plek veroverd in de top 10 van grootste cryptovaluta, waardoor Cardano (ADA) in de schaduw wordt gezet.

SHIB schittert in groene cryptomarkt

De cryptomarkt kleurt vandaag overweldigend groen. Bitcoin (BTC) is opgeveerd van zijn cruciale steunniveau van om en nabij de $67.000, wat de rest van de markt een flinke boost heeft gegeven. Terwijl bitcoin iets meer dan 1% in de plus staat, zijn de meeste altcoins harder de lucht in geschoten.

Shiba Inu is een van de meest opvallende stijgers van vandaag. De koers van Shiba Inu staat op het moment van schrijven 17,66% hoger dan 24 uur geleden. Hiermee is het de op twee na best presterende cryptomunt binnen de top 100.

Dankzij de grote sprong van de afgelopen dag staat SHIB nu op zijn hoogste koers sinds eind april. Zoals crypto-analist Nebraskangooner op socialmediaplatform X laat zien, is SHIB al een tijdje bezig met een opwaartse mars. Enkele weken geleden brak de koers boven zijn neergaande trendlijn, en sindsdien wint de memecoin steeds meer terrein.

De marktkapitalisatie heeft nu de grens van 17 miljard dollar gepasseerd waarmee het ten koste van Cardano de top 10 grootste cryptomunten binnenstormt. Cardano is de afgelopen dag met 1,53% gestegen en heeft een marktkapitalisatie van grofweg 16,5 miljard dollar. 

Crypto memecoins schitteren

De stijging van SHIB komt niet geheel uit onverwachte hoek. Memecoins bevinden zich namelijk al enkele dagen op de voorgrond van de cryptomarkt, met opvallende stijgingen.

Het begon allemaal met de op Ethereum gebaseerde Pepe (PEPE) die sterk wist te profiteren van de goedkeuring van ethereum spot beursfondsen in de Verenigde Staten. De op Pepe the Frog gebaseerde altcoin heeft zelfs al nieuwe all-time highs bereikt.

De koersexplosie van PEPE heeft de andere grote memecoins mee omhoog getrokken. Floki (FLOKI), Bonk (BONK), BOOK OF MEME (BOME) en Dogwifhat (WIF) wisten allemaal al flink te profiteren, en nu is Shiba Inu dus ook aan het lijstje toegevoegd.

Kijkend naar de koersresultaten van de afgelopen dag, dan springen memecoins direct in het oog. Solana (SOL) memecoin WIF is de hardste stijger met een sprong van meer dan 20%. BOME, BONK en FLOKI zijn stuk voor stuk met iets meer dan 10% in waarde toegenomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto analist voorspelt: Cardano koers van $2 in augustus
Cardano zet nieuwe stap in aanloop naar belangrijke netwerk upgrade
Cardano Foundation start strategisch samenwerking in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken