Shiba Inu (SHIB)
Shiba Inu

Shiba Inu valt 10% omlaag vanwege drama rondom Shibarium code

De koers van Shiba Inu viel de afgelopen 24 uur met 10 procent omlaag als gevolg van het drama rondom de computercode van Shibarium. Afgelopen week lanceerde de beta-versie van het langverwachte Shibarium. De euforie rondom de lancering verdween echter snel, nadat bekend werd dat de computercode voor het platform mogelijk gekopieerd en gestolen is.

Gestolen computercode?

Het duurde niet lang voordat een belangrijk lid van de Shiba Inu gemeenschap op Discord zijn zorgen op tafel gooide. Volgens het gemeenschapslid gebruikte het testnetwerk van Shibarium namelijk hetzelfde Chain ID als een bestaande blockchain.

“Chain ID is het meest simpele ding waar een blockchain-ontwikkelaar naar op zoek gaat als hij een blockchain wil publiceren. Een ID gebruiken dat al bestaat is niet competent, omdat je blockchain daarmee niet goed zou werken. Iedereen die ermee probeert te communiceren zou daardoor met de andere blockchain communiceren”, aldus Steve uit de Shiba Inu gemeenschap.

“Waarom lijkt het erop alsof het Shibarium testnetwerk de rinia testnet genesis file pakte. Vervolgens is de naam veranderd van rinia naar Shibarium, maar is het Chain ID vergeten”, zo voegt Steve toe aan zijn verhaal.

Andere ontwikkelaars en prominente leden van de Shiba Inu gemeenschap kwamen er vervolgens ook tussen om de boel te sussen. Volgens hen is er absoluut geen bewijs dat Shibarium een fork (kopie) is van een blockchain die afgelopen maand lanceerde.

Wat is Shibarium?

Shibarium is overigens een nieuwe tweede laag op Shiba Inu waarmee het mogelijk wordt om smart contracts te publiceren. Zo kan de Shiba Inu gemeenschap straks aan de slag met decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFTs) en andere spannende zaken die mogelijk zijn met smart contracts.

In theorie gaat Shiba Inu hiermee zelf concurreren met Ethereum, al is het nog maar de vraag hoeveel mensen het project straks ook echt serieus nemen. Uiteindelijk blijft het een token die voor de grap is opgezet, net als Dogecoin.

Aan de andere kant is Shiba Inu er in relatief korte tijd – sinds augustus 2020 – wel in geslaagd om een market cap van enkele miljarden dollars te verzamelen. In die zin begint het wel echt een behoorlijke waarde te vertegenwoordigen.

Shiba Inu nieuws

Wat is er aan de hand? Whales halen miljoenen aan SHIB en DOGE van exchange
Nieuwe Shiba Inu game kan boost geven aan SHIB en BONE
Shiba Inu marketing manager: Dit zijn de voor- en nadelen van een SHIB spot ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen