SHIB
Shiba inu

Shiba Inu verliest momentum correctie lijkt aanstaande

Shiba Inu presteerde de afgelopen weken fantastisch, maar de koers verliest nu zijn momentum en een correctie lijkt aanstaande. Over de afgelopen zeven dagen scoorde de Shiba Inu koers een plus van ruim 18 procent. Voor vandaag staat er ook nog een plus van 1,24 procent op de borden, maar er bestaat een kans dat er koersdalingen aankomen voor de memecoin.

SHIB koers 10 augustus

Koersdalingen voor Shiba Inu?

In het weekend slaagde Shiba Inu erin om een koers van 0,0000105 dollar te bereiken. Op dit moment is de koers echter gedaald tot 0,000009619 dollar per stuk. Het lukte de bulls vooralsnog niet om de koers weer boven de 0,00001 dollar te krijgen.

Achter iedere poging zat minder kracht en meestal is dat een voorbode voor een correctie; wat op zich helemaal niet erg is. Het is redelijk normaal dat een financiële asset na een sterke periode wat terugvalt.

Meestal zie je dan immers dat mensen hun holdings verkopen, om een beetje te profiteren van de stijgingen van in dit geval Shiba Inu. Een mogelijke reden hiervoor is dat Shiba Inu uitkwam bij het 200-daagse voortschrijdende gemiddelde.

SHIB koers voortschrijdend gemiddelde
Bron: Tradingview/Ambcrypto

Dat is een belangrijke lijn in de technische analyse en mogelijk kozen mensen ervoor om rond die zone wat winst te pakken. Gedurende het weekend raakte de Relative Strength Index ook wat oververhit, wat over het algemeen een teken is dat een munt moet afkoelen.

Sentiment over Shiba Inu blijft bullish

De bulls mogen op dit moment dan moeite hebben om de Shiba Inu koers een nieuwe stoot omhoog te geven, maar dat betekent niet dat het sentiment meteen slecht is. Sterker nog, het sentiment staat momenteel op het hoogste punt in vier weken volgens Santiment, wat suggereert dat investeerders op dit moment nog optimistisch zijn over de memecoin.

SHIB sentiment
Bron: Santiment

Het enige negatieve dat we in de bovenstaande grafiek zien is dat de activiteit op het netwerk dalende is, nadat deze rond 20 juli 2023 een piek bereikte. Dat geeft mogelijk een meer accuraat beeld van de huidige situatie voor Shiba Inu.

De komende dagen moeten uitwijzen of de bulls het in zich hebben om Shiba Inu verder omhoog te stuwen en de market cap dichter bij die van Dogecoin (de grote concurrent) te brengen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%
Shiba Inu en Shibarium: Hoe presteren ze? Een diepgaande analyse
Shiba Inu’s Token Burn: 130 Miljoen SHIB Vernietigd in 24 Uur
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?