Shiba Inu, SHIB
Shiba Inu

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen

Shiba Inu (SHIB) is de nieuwe maand ingetreden zonder veel indruk te maken. Sinds 1 september is de waarde van deze digitale munt met bijna 3% gedaald.

Als we verder uitzoomen, wordt duidelijk dat de memecoin al een tijd in een neerwaartse trend zit, waarbij de waarde sinds de piek in maart van dit jaar alleen maar is afgenomen.

Om te voorspellen wat we deze maand van het project kunnen verwachten, kijken we naar de historische data.

September gaat een zware maand worden

Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform CryptoRank blijkt dat september historisch gezien een lastige maand is voor Shiba Inu. Sinds de lancering van de memecoin in 2021 heeft september gemiddeld geleid tot een maandelijks verlies van 3,39%. Met name de afgelopen twee jaar heeft de munt aanzienlijke verliezen geleden: in 2023 daalde SHIB met 8,25% en in 2022 met 6,43%.

Daarnaast schetst data van het analyseplatform IntoTheBlock (ITB) ook een somber beeld. Meer dan 53% van de SHIB-houders staat momenteel in de min, en de groei van nieuwe adressen in het SHIB-ecosysteem blijft laag.

Als de koers verder daalt, kan dit ertoe leiden dat investeerders hun verliezen willen beperken door hun munten te verkopen. Dit kan een neerwaartse spiraal veroorzaken, waarbij de digitale munt verder in waarde daalt.

Shiba Inu blijft doorontwikkelen

Ondanks de teleurstellende prestaties en vooruitzichten, blijft het team achter Shiba Inu hard werken aan nieuwe ontwikkelingen. Deze week worden er enkele belangrijke updates en lanceringen verwacht die op termijn mogelijk kunnen bijdragen aan een aanzienlijke stijging van de waarde van SHIB.

Zo heeft de marketinglead van het project, Lucie, aangekondigd dat de lancering van het Shiba Inu Development-portaal, ShibDev, binnenkort plaatsvindt. Daarnaast kunnen we ook de introductie van een nieuwe Decentralized Autonomous Organization (DAO) verwachten, waarmee tokenhouders stemrecht krijgen binnen het netwerk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt