Shiba inu token
Shiba inu

Shiba Inu ‘whales’ kopen voor miljoenen dollars aan SHIB tijdens de dip

Net als de gehele crypto markt wordt ook Shiba Inu (SHIB) geraakt door een correctie. Nog altijd heeft het memeproject moeite om de $0,000011 regio te doorbreken. In de afgelopen weken is dit weerstandsniveau meerdere malen getest, maar met weinig succes. Opvallend genoeg lijken whales gebruik te maken van de teleurstellende prestaties door te kopen. 

Volgens gegevens van LookOnChain hebben whales in totaal bijna 2,4 biljoen SHIB tokens gekocht, met een totale marktwaarde van meer dan $24 miljoen. Opvallend genoeg zijn de tokens overgebracht naar een cold wallet, wat lijkt te hinten op een langetermijn strategie. Een van deze transacties omvatte 136,86 miljard SHIB tokens, met een waarde van bijna $1,4 miljoen. De fondsen werden naar een nieuw gecreëerde wallet gestuurd. De andere drie transacties waren groter, waaronder een van Tron (TRX) oprichter Justin Sun, die maar liefst 577 miljard SHIB (ter waarde $5,82 miljoen) verzamelde.

Invloed van Whales op de Shiba Inu

Whales, ofwel grote investeerders, bezitten momenteel een aanzienlijk deel van alle Shiba Inu (SHIB) tokens, met maar liefst 78% van de circulerende voorraad in hun handen. Deze concentratie van eigendom geeft deze whales de potentie om de marktprijs van de cryptocurrency significant te beïnvloeden. Met hun omvangrijke bezit kunnen zij aanzienlijke prijsschommelingen teweegbrengen door het kopen of verkopen van grote hoeveelheden tokens, wat kan leiden tot kunstmatige inflatie of deflatie van de waarde van de token.

Dit scenario brengt risico’s met zich mee voor kleinere investeerders, aangezien zij meer vatbaar zijn voor de gevolgen van deze prijsvolatiliteit. Bovendien kan een dergelijke hoge concentratie van tokens in de handen van een beperkte groep investeerders het fundamentele principe van decentralisatie, dat centraal staat in de blockchain-technologie, ondermijnen. Dit is een belangrijk aspect om te overwegen, zowel voor huidige als potentiële investeerders in SHIB.

Google AI doet SHIB koersvoorspelling

Volgens Bard, het geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) systeem van Google, zou Shiba Inu een potentieel aanzienlijke groei kunnen meemaken in de komende jaren. De AI voorspelt dat SHIB mogelijk het $0,000011 weerstandsniveau zal doorbreken en een waarde van $0,0001 kan bereiken, een stijging van bijna 1.000%. Dit groeitraject zou echter tussen één tot twee jaar kunnen duren. De recente ontwikkelingen, waaronder de lancering van een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF), worden als belangrijke katalysatoren gezien.

Op de lange termijn voorziet Bard een nog ambitieuzere doelstelling voor SHIB: het bereiken van een koers van $0,001. Dit scenario zou zich kunnen ontvouwen over een periode van 5 tot 10 jaar, waarbij verschillende factoren zoals tokenverbranding, regelgevings veranderingen en technologische innovaties een rol spelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?