Shiba Inu (SHIB) Coin
Altcoin, Shiba inu

Shiba Inu whales worden wakker en verplaatsen miljoenen

Hoewel de prijs van Shiba Inu (SHIB) weinig interessants laat zien, gebeurt er wel degelijk wat op het platform. Het gehele ecosysteem vertoont namelijk een ongekende toename in transacties. 

Biljoenen aan SHIB Tokens verhandeld

Volgens data van blockchain analyse platform IntoTheBlock is te zien dat er op 5 en 8 oktober biljoenen aan SHIB tokens worden verhandelt. Op 8 oktober komt het totale dagelijkse volume van grote transacties daarmee op 3,6 biljoen SHIB te staan. Met de huidige marktwaarde is dit ongeveer $26 miljoen. Het is een toename van meer dan 350%.

Volume van grote SHIB transacties – IntoTheBlock

Een transactie wordt als groot beschouwd als deze een waarde vertegenwoordigt van meer dan $100.000. Een plotselinge toename in grote transacties wijst erop dat ‘whales’ actiever worden in de markt. Dit kan worden gezien als een teken van vertrouwen in de toekomst van de munt, of het kan een strategische zet zijn om de markt te manipuleren.

De opmerkelijke toename in transacties loopt ook samen met een andere belangrijke metriek. On-chain data toont aan dat de toestroom van Shiba Inu tokens naar de wallets van whales sterk is gestegen, van ongeveer 170 miljard SHIB naar bijna 3 biljoen SHIB. Dit komt neer op een forse toename van meer dan 1.750%. 

Stijging dagelijkse actieve adressen

Afgelopen week vertoonde Shiba Inu ook een opmerkelijke groei van bijna 200% in het aantal dagelijkse actieve adressen. De interesse in SHIB lijkt mede te worden aangewakkerd door de blijvende populariteit van gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen binnen het netwerk. Bovendien kochten nieuwe crypto-investeerders in slechts twee weken ongeveer 18 miljard SHIB tokens, ter waarde van circa $130.000. 

Conclusie

Hoewel de SHIB koers zich nauwelijks lijkt te verroeren, gebeurt er on-chain meer dan genoeg. Met de accumulatie vanuit whales en een toename in het aantal dagelijkse actieve adressen lijkt het netwerk zich klaar te stomen voor de volgende bull run.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?