shiba inu, shib
Shiba inu

Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?

Shibarium, het layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB), is erop 2 mei succesvol in geslaagd om een grote hard fork te implementeren. Dankzij die hard fork krijgt het netwerk een upgrade, waardoor het in theorie veel sneller transacties kan verwerken en de transactiekosten voorspelbaarder zijn.

Kan Shiba Inu uitbreken dankzij deze upgrade?

Het is nog maar de vraag in hoeverre Shiba Inu hiervan kan profiteren. In theorie is het een goede ontwikkeling voor de koers van de munt, omdat de upgrade het gebruik van Shibarium vergemakkelijkt, verbetert en goedkoper maakt.

We moeten echter niet vergeten dat de koersen van altcoins en zeker die van memecoins, afhankelijk zijn van de Bitcoin koers. Wat dat betreft moeten we hopen op goede prestaties van Bitcoin.

Opvallend is wel dat met name memecoins zich relatief sterk wisten te houden tijdens de neerwaartse trend die voor Bitcoin op 14 maart begon. Natuurlijk verloren ze terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar de verliezen waren niet zo heftig als je op voorhand zou verwachten.

Wellicht kan deze upgrade voor Shibarium nieuw leven blazen in Shiba Inu, waardoor het een inhaalslag kan maken op de concurrentie van Dogecoin.

Bijzondere tokens

Munten als Shiba Inu en Dogecoin blijven bijzondere tokens. Doorgewinterde Bitcoiners moeten er natuurlijk niets van hebben en zien het als afleiding van datgene wat er echt toe doet: Bitcoin.

Dat neemt niet weg dat memecoins erin geslaagd zijn om serieuze market caps bij elkaar te verzamelen. We hebben het op dit moment immers over tientallen miljarden dollars aan market cap voor projecten als Shiba Inu en Dogecoin.

Zulke bedragen kun je bijna niet meer wegzetten als grap. Zeker niet als je ziet hoe groot de gemeenschappen achter dit soort projecten zijn. Er zijn mensen van wie hun leven in het teken staat van Shiba Inu en Dogecoin.

Al is het nog maar de vraag of dat het gevolg is van echte passie voor de projecten in kwestie, of het uitzicht op gigantische potentiële rendementen. Vaak zal het om het tweede gaan. Alleen bij Elon Musk is dat niet het geval, maar die hoeft zijn centjes niet meer te verdienen natuurlijk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten