Silvergate
Nieuws

Silvergate schorst uitbetaling dividenden om liquide balans te behouden

De in Californië gevestigde crypto-bank Silvergate kiest ervoor om de uitbetaling van zijn dividenden tijdelijk te schorsen. Dit doet de bank om zijn op dit moment nog liquide balans gezond te houden. In een aankondiging op 27 januari liet de beursgenoteerde bank weten dat dit nodig is om voldoende kapitaal binnenboord te houden.

Voorbereiden op de storm

Silvergate zegt dat het de beslissing vooral nam zodat het de storm van de crypto-winter kan overleven. Die lijkt na de stijgingen van de afgelopen weken redelijk voorbij, maar je weet natuurlijk nooit wat er de komende periode nog kan gebeuren. De ‘bank van de crypto-industrie’ zegt dat de cashpositie van het bedrijf nog steeds groter is dan de tegoeden van zijn klanten.

“Deze beslissing reflecteert de focus van het bedrijf op het behouden van een extreem liquide balans met sterke kapitaalposities, terwijl we de recente volatiliteit binnen de industrie voor digitale assets moeten managen,” zo laat Silvergate weten. Vanaf nu evalueert de bank per kwartaal op het de vaste dividenden van 5,375 procent uit kan betalen.

Verlies van 1 miljard dollar

De aankondiging van SIlvergate komt slechts 10 dagen nadat het een verlies van 1 miljard dollar moest noteren voor het vierde kwartaal van 2022. Dat verlies werd op 17 januari bekendgemaakt. Het bedrijf wijt de dramatische prestaties in het vierde kwartaal aan het belabberde sentiment in de markt, dat investeerders dwingt om steeds meer risico van tafel te halen.

In het kwartaalrapport dat toeziet op het vierde kwartaal van 2022 schrijft Silvertgate CEO Alan Lane dat het bedrijf nog steeds bullish is over de crypto-sector, maar dat het wil werken met een sterke balans. Op zich is dat een goed voornemen voor bedrijven in deze industrie, want de winters zijn vaak lang en stevig.

Exchange nieuws

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten