Singepore Skyline
Regulatie

Singapore MAS stelt digitale geldstandaarden voor met grote spelers in de industrie

De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft een voorstel gepresenteerd voor een gemeenschappelijk protocol dat specifieke richtlijnen zou bevatten voor het gebruik van diverse soorten digitale valuta.

Publicatie van Whitepaper van PBM

Op 21 juni publiceerde MAS een whitepaper met technische specificaties waarin de levenscyclus van het nieuwe concept van Purpose Bound Money (PBM) wordt beschreven, samen met de namen van financiële instellingen en fintech-bedrijven die van plan zijn om PBM te testen.

PBM streeft ernaar om afzenders van digitale valuta, zoals centrale bank digitale valuta (CBDC’s) of stablecoins, in staat te stellen specifieke voorwaarden voor digitale valutatransacties vast te stellen. Dit omvat onder andere een geldigheidsperiode en soorten winkels.

Volgens de Chief Fintech Officer (CFO) van MAS, de heer Sopnendu Mohanty, hebben deze recente ontwikkelingen de positie van digitale valuta in het toekomstige financiële landschap versterkt.

Deze samenwerking tussen spelers uit de industrie en beleidsmakers heeft bijgedragen aan het bereiken van belangrijke vorderingen op het gebied van afwikkelingsefficiëntie, werving van verkopers en gebruikerservaring met het gebruik van digitaal geld.

Verschillende partijen werken samen

Het document is tot stand gekomen door samenwerking met verschillende partijen, waaronder het Internationaal Monetair Fonds, Banca d’Italia en Bank of Korea. Onder de fintech-bedrijven die PBM testen, bevinden zich Amazon, DBS en fintech-bedrijf Grab.

Specifiek zal Amazon escrow-achtige regelingen voor online retailbetalingen uitproberen, waarbij de betaling pas aan de handelaar wordt vrijgegeven wanneer de klant de gekochte artikelen heeft ontvangen.

Daarnaast stimuleert de whitepaper centrale banken, financiële instellingen en fintech-bedrijven om verder onderzoek te doen naar use cases voor digitaal geld.

Dit komt als slot voort uit het feit dat Singapore blijft omarmen crypto-gerelateerde bedrijven en activiteiten. Op 7 juni sloot Circle, een aanbieder van de USDC-stablecoin, zich aan bij andere grote betalingsinstellingen om een licentie te verkrijgen in Singapore.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten