Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Singapore overweegt limieten voor deelname van detailhandel in Crypto

Te midden van een reeks recente bearish gebeurtenissen in de crypto-ruimte, overweegt de financiële toezichthouder van Singapore nieuwe crypto regels in te voeren om consumenten te beschermen.

Mogelijke nieuwe wetgeving

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) sluit wijzigingen in bestaande wetgeving omtrent cryptocurrencies niet uit. Daarnaast introduceert het nieuwe regels die meer beperkingen voor cryptohandelaren in de detailhandel toevoegen.

MAS-voorzitter Tharman Shanmugaratnam zei dat de centrale bank van Singapore de invoering van aanvullende waarborgen voor consumentenbescherming zorgvuldig heeft overwogen.

“Dit kunnen onder meer het stellen van limieten voor deelname aan de detailhandel en regels voor het gebruik van hefboomwerking bij transacties in cryptocurrencies omvatten”, schreef Shanmugaratnam.

Volgens de voorzitter impliceert het grenzeloze karakter van cryptocurrency-markten ook “een behoefte aan wereldwijde coördinatie en samenwerking op het gebied van regelgeving”.

“Deze kwesties worden besproken bij verschillende internationale normalisatie-instanties waar MAS actief aan deelneemt”, voegde Shanmugaratnam eraan toe.

Problemen voor cryptobedrijven in Singapore

De laatste opmerkingen van de MAS-voorzitter kwamen vlak na het besluit van de regelgever om Three Arrows Capital (3AC), een in Singapore gevestigd cryptofonds, aan te klagen. Dit gaat naar verluidt om het verstrekken van valse informatie en het overschrijden van de drempelwaarde voor activa onder beheer.

3AC wordt tegelijkertijd geconfronteerd met liquidatie. Het bedrijf heeft niet voldaan aan de margestortingen van zijn geldschieters.

Daarnaast meldde de in Singapore gevestigde cryptogeldschieter Vauld op maandag dat het zijn activiteiten stopzette en opnames van klantengelden bevroor.

Het bedrijf beweerde dat het sinds 12 juni te maken had met opnames van in totaal $197,7 miljoen. Vauld noemde verschillende redenen voor de massale opnames. Hieronder vielen de implosie van het Terra-ecosysteem, de financiële problemen van Celsius Network en de problemen van 3AC.

In een reactie op de laatste ontwikkelingen zei Shanmugaratnam het volgende:

Sinds 2017 heeft de MAS consequent gewaarschuwd dat cryptocurrencies geen geschikte investeringen zijn voor het retailpubliek.

Verder zei hij dat de meeste cryptocurrencies onderhevig zijn aan scherpe speculatieve prijsschommelingen. Ook is hij van mening dat recente gebeurtenissen de risico’s hebben aangetoond.

Regulatie nieuws

Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten