Ethereum, ether
Ethereum

Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief

Een Ethereum (ETH) whale leegt zijn wallet, wat speculatie aanwakkert waardoor ETH-houders hun munten, of een deel hiervan, verkopen.

Na jaren weer actief

In een tweet op maandag meldt WuBlockchain dat een Ethereum whale uit de tijd van Ethereum’s Genesis ICO na drie jaar weer actief is geworden. De whale heeft zijn bezittingen naar meerdere adressen overgebracht. WuBlockchain schreef het volgende:

De Ethereum Genesis ICO whale 0x4bAf012726CB5EC7Dda57Bc2770798A38100C44d is sinds 3 jaar weer actief. Sinds gisteren heeft hij 145.000 ETH overgemaakt en verdeeld onder meerdere wallets.

Volgens WuBlockchain was de whale die 150.000 ETH verkreeg tijdens de Ethereum’s Genesis ICO voor het laatst actief in juli 2019. Destijds maakte de whale ongeveer 5000 ETH over naar Bitfinex. Ethereum handelde toen rond de $219.

Opmerkelijk is dat het rapport speculaties aanwakkert dat houders van plan zijn om het nieuws te verkopen nu de Ethereum Merge nadert. Een gebruiker met de naam Trader WhiteBeard merkte op:

“Sell the news, mega dump coming.”

https://twitter.com/SHlROIHI/status/1559010493259567105?

Prijsdaling verwacht

Optiehandelaren verwachten dat Ethereum een aanzienlijke prijsdaling zal zien na de Merge. Analisten van Glassnode zeiden het volgende:

Handelaren betalen een premie voor ‘sell-the-news’ put-opties na de Merge.

Eerder in de maand had een CryptoQuant analist gebruikers opgeroepen om voorzichtig te handelen in de Ethereum markten na de toename van actieve adressen. Volgens de analist hebben actieve adressen de neiging om te pieken op de top van prijsrally’s.

Niet elke analist deelt deze pessimistische visie. In een recente blog post onthulde BitMex oprichter Arthur Hayes bijvoorbeeld dat hij vol inzet op de Ethereum Merge. Volgens Hayes is Ethereum nog steeds te laag geprijsd.

Lark Davis benadrukt de impact van het verminderde aanbod van Ethereum na de Merge. Hij onthult dat er maandelijks maar liefst $600 miljoen verdwijnt van de markt door verkoopdruk. Daarnaast merkt hij op dat de verschuiving naar proof-of-stake (PoS) betekent dat er een verschuiving plaatsvindt naar een staking economie. Validators staken hun bezittingen om meer beloningen te verdienen in plaats van ze te dumpen voor winst. Davis zegt dat dit alles, in combinatie met het Ethereum verbrandingsmechanisme, de munt deflatoir zou kunnen maken. Zo wordt er mogelijk meer waarde gecreëerd voor de houders van de munten.

Het is noemenswaardig dat de langverwachte upgrade, de merge, gepland staat voor 15 september van dit jaar.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?