Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum koers daalt met 5% terwijl Merge dichterbij komt

Ethereum doorbrak een paar dagen geleden de $2.000 grens vanwege de groeiende hype rondom het Merge evenement. Vandaag is de koers echter weer met 5 procent gedaald tot $1.900. Is de hype over, of is het slechts een korte correctie?

Ethereum doorbreekt voor het eerst sinds mei 2000 dollar niveau

De koersdaling van vandaag komt slechts 48 uur nadat Ethereum voor het eerst sinds mei het 2.000 dollar niveau bereikte. ETH slaagde erin om in het weekend dicht bij dat cijfer te blijven en bereikte zondag, vlak voor de scherpe prijsdaling van vandaag, een lokaal hoogtepunt van $2.022.

Ondanks een aanzienlijke daling in de afgelopen 24 uur, is Ethereum de afgelopen week nog steeds met meer dan 6% gestegen, waardoor het de best presterende munt van de week is van de tien grootste cryptocurrencies in die periode.

Ethereum koers 15-8
Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Nog één maand tot de Merge

De Ethereum koers is hard gestegen in de afgelopen weken. Een belangrijke reden voor de prijsstijging is de aankomende ‘Merge‘, waarbij het netwerk over zal gaan van een proof-of-work consensus naar een energievriendelijker proof-of-stake consensus.

Vorige week schakelde het derde testnet van het netwerk, Goerli, met succes over naar proof-of-stake, wat leidde tot een stijging van 14% in de prijs van de ether token. Het betekende ook dat de laatste generale repetitie voor de netwerkverschuiving van het Ethereum vanuit PoW nu voltooid is en dat de Merge het laatste stuk voorbereidend werk ingaat.

De upgrade, die naar verwachting over ongeveer een maand live gaat, zal de schaalbaarheidsproblemen van het Ethereum-netwerk aanpakken en tegelijkertijd de transactiekosten verlagen.

Oorspronkelijk werd verwacht dat het Merge-evenement rond 19 september zou plaatsvinden, maar een nieuwe voorlopige datum van 15 september werd later onthuld, waarbij ontwikkelaars de totale moeilijkheidsgraad van de terminal (TDD) instelden.

“De totale moeilijkheidsgraad van de terminal is ingesteld op 58750000000000000000000. Dit betekent dat het ethereum PoW-netwerk nu een (ongeveer) vast aantal hashes heeft om te minen”, tweette Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin afgelopen vrijdag.

Hij voegde eraan toe dat bordel.wtf, een website die was ingesteld om het tijdschema voor de naderende Merge bij te houden, voorspelt dat de overgang rond 15 september zal plaatsvinden, hoewel de exacte datum kan variëren omdat dit afhankelijk is van de hashrate van het netwerk.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC