Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Snoop Dogg brengt nieuwe muziek uit in de vorm van NFT’s

Cardano is een van de grootste blockchain-netwerken ter wereld met functionaliteiten zoals smart contracts en gedecentraliseerde financiën (DeFi). Het biedt daarnaast ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s).

Vooral die laatste toepassing is zeer populair onder beroemdheden. Ook de Amerikaanse rapper Snoop Dogg deelt zijn nieuwe muziek in de vorm van NFT’s. Deze worden op de Cardano-blockchain vrijgegeven.

Snoop Dogg breidt NTF’s uit

Snoop Dogg heeft de NFT’s uit in samenwerking tussen Clay Nation. Clay Nation is een verzameling van 10.000 digitale NFT-wezens gemaakt van klei.

Clay Nation plaatste de officiële aankondiging op 31 maart 2022. Deze bestond uit een video van Snoop Dogg en een gekleide ‘Bored Ape’ die een discussie voeren wanneer Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, op tv verschijnt en hen uitnodigt om samen te werken.

De rapper ontmoette Hoskinson op Twitter Spaces, waar iedereen het evenement kon bijwonen via het platform.

Eerdere belangstelling voor crypto

Dit is niet de eerste keer dat de rapper een NFT-collectie heeft gelanceerd. Op 25 november 2021 kondigde Snoop Dogg een NFT aan die bekend staat als “Decentral Eyes Dogg”. Dit is een animatie met verschillende portretten van hem, het werd uiteindelijk verkocht voor 188 Ether.

In februari 2022 bracht Snoop Dogg nummers uit in samenwerking met Gala Music, waar 25.000 NFT’s in omloop werden gebracht en waar de rapper naar verluidt 125 miljoen dollar ophaalde.

Andere spraakmakende investeringen van Snoop Dogg zijn onder meer een vroege investeerder in Reddit, Robinhood en het Zweedse betalingsbedrijf Klarna.

Meer beroemdheden geïnteresseerd in NFT’s

De belangstelling van Snoop Dogg voor Cardano zou kunnen leiden tot een verhoogd gebruik van de blockchain, evenals een grotere vraag naar de ADA-token.

De acteur en komiek Martin Lawrence begon ook zijn Cardano-aangedreven NFT’s te verkopen. Op 11 juni 2022 kondigde Lawrence aan dat hij zijn eerste NFT had verkocht voor 3.000 ADA, getiteld “Zoltan Roberts”, uit de collectie die bekend staat als “Martin: The Reunion”.

Steve Aoki, een van de bekendste dj’s ter wereld, zei dat hij meer verdient met NFT’s dan met zijn muziek. Aoki verkocht vorig jaar een NFT voor $888.888,88, die werd betaald door voormalig T-Mobile-CEO John Legere. Dit maakte deel uit van zijn collectie die bekend staat als “Dream Catcher”, die is gemaakt door beeldend kunstenaar Antonio Tudisco.

Op basis van de ervaring van Steve Aoki is het duidelijk dat artiesten zoals acteurs, dj’s en rappers geld kunnen verdienen met NFT’s. Het vrijgeven van kunst in de vorm van een NFT is voor hun erg winstgevend.

Cardano nieuws

Cardano stelt Vasil hard fork uit – Dit is de nieuwe datum Cardano stelt Vasil hard fork uit – Dit is de nieuwe datum
Cardano prijs stijgt met 14% en zet goede reeks voort Cardano prijs stijgt met 14% en zet goede reeks voort
De Cardano hard fork komt eraan, gaat de koers stijgen? De Cardano hard fork komt eraan, gaat de koers stijgen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten