Edward snowden
Regulatie

Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!

Klokkenluider Edward Snowden is niet blij met een nieuwe wet in de Verenigde Staten, die het voor de National Security Agency (NSA) mogelijk maakt om hun macht op het internet gigantisch uit te breiden.

“De NSA is enkele dagen verwijderd van de volledige overname van het internet en het is geen voorpaginanieuws, omdat niemand het doorheeft”, aldus een zeer bezorgde Snowden.

Iedereen moet meedoen aan NSA-onderzoek

Op dit moment is de wet- en regelgeving in Amerika zo geregeld dat de NSA grote partijen als Google en Verizon kan verzoeken om gevoelige data over hun targets aan te leveren.

Elizabeth Goitein, de co-directeur van het Liberty and National Security Program bij het Brennan Center for Justice, beweert dat een “onschuldige verandering” in de definitie van “aanbieder van elektronische communicatiesurveillance” in het FISA 702 wetsvoorstel, betekent dat de Amerikaanse overheid veel verder kan gaan.

Bijna elk bedrijf en individu dat een internet-gerelateerde dienst levert zou gedwongen kunnen worden om mee te werken aan NSA-onderzoeken.

“Dat betekent dat een enorm aantal bedrijven in de VS die hun klanten wifi aanbieden en dus toegang hebben tot apparatuur waarop communicatie wordt verzonden, onder de loep worden genomen. Kappersaken, wasserettes, fitnesscentra, bouwmarkten, tandartspraktijken”, zo vertelt Goitein.

Dit wetsvoorstel is angstaanjagend

Ron Wyden, een Amerikaanse Senator, omschrijft het wetsvoorstel als: “een van de meest dramatische en angstaanjagende uitbreidingen van de bewakingsbevoegdheid van de overheid in de geschiedenis. Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om te voorkomen dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen in de Senaat.”

De stemming over het wetsvoorstel zal plaatsvinden op 19 april in de Amerikaanse Senaat.

Het lijkt erop dat er binnen overheden steeds meer mensen zijn die het belangrijk achten dat zij alles wat op het internet staat zomaar kunnen inzien. Het recht op privacy wordt zodoende steeds verder uitgehold in de moderne samenleving.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017