Blockchain

Sociale Gaming-app Zuid-Korea lanceert blockchain-platform

Het moederbedrijf van de Zuid-Koreaanse sociale gaming-app ‘GameTalkTalk’ heeft een nieuw blockchain-project voor gamers gelanceerd. Gebruikers kunnen het nieuwe platform gebruiken voor op beloningen gebaseerde DApp’s voor sociale media, een peer-to-peer (p2p) gamingplatform en een marktplaats voor digitale objecten.


Vinetree Corporation

Het moederbedrijf van GameTalkTalk, Vinetree Corporation, heeft laten weten dat het Ludena-protocol gepland staat voor het tweede kwartaal van 2020. Gebruikers kunnen vanaf dan interne digitale middelen van de DApp, die ook wel bekend staan als ‘Stars’, verdienen. Dit doen gebruikers door in-game missies te voltooien en door nieuwe games te downloaden en te spelen.


Verzamelen gebruikersgedrag

Gebruikers kunnen de verdiende Stars inzetten om digitale items als cadeaubonnen, in-game-objecten en zelfs tastbare producten aan te schaffen. Ook kunnen dezelfde Stars worden omgezet naar de native token van de app: LydianCoin (LDN).

Hiernaast houdt de app het gebruikersgedrag bij en verzameld deze informatie. Hierbij valt te denken aan de mobiele game-ervaring binnen de app, geld dat aan downloadbare content (zoals games en uitbreidingspakketten) wordt besteedt en hoe vaak gebruikers games spelen, welke dit zijn en hoe lang zij deze games spelen. Het bedrijf gaat deze data vervolgens inzetten om gamingbedrijven en spelers beter met elkaar te laten matchen. Hierdoor zou het een win-win-situatie worden voor zowel spelers als game-ontwikkelaars.


Blockchain en gaming

De blockchain-technologie weet zich binnen de gaming-industrie steeds beter een weg te vinden. De interesse in de technologie is tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie enorm toegenomen. Dit blijkt uit het aantal gebruikers dat zich heeft geregistreerd op een blockchain-game tijdens deze pandemie.

Zo werd afgelopen maand bekend dat de ontwikkelaar van de bekende game FarmVille een netwerk gaat lanceren dat speciaal ontwikkeld is voor blockchain games. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Ook werd in dezelfde maand bekend dat nieuwe richtlijnen zijn opgesteld door een Japanse organisatie die betrekking hebben op games gebaseerd op de blockchain. Het doel van deze regels is om illegale activiteiten binnen de blockchain-gaming community te beschermen. Wil jij hier meer over weten? Ga dan naar het betreffende artikel door hier te klikken.