Blockchain

Ontwikkelaar FarmVille gaat blockchain game netwerk lanceren

De ontwikkelaar van het populaire spel op Facebook, FarmVille, is overgestapt naar de blockchain-gamingindustrie.


Platform Gala Network

Eric Schiermeye, de ontwikkelaar van FarmVille, heeft een nieuwe onderneming gestart genaamd ‘Blockchain Game Partners’. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het een blockchain gamingplatform gaat ontwikkelen onder de naam ‘Gala Network’. Het team van Blockchain Game Partners die aan het Gala Network werken, kent inmiddels vijftien ontwikkelaars.

Het platform wil bijdragen aan de innovatieve ideeën die in de gamingindustrie opkomen. Spelers op het platform krijgen het volledige eigendom van op de blockchain gebaseerde items die in de games te verkrijgen zijn. Deze items zijn vervolgens inzetbaar in meerdere games die binnen het Gala Network actief zijn.


Revolutionaire ervaring

Schiermeyer is van mening dat op blockchain gebaseerd gamen een revolutionaire ervaring zal bieden voor spelers, bijvoorbeeld door de spelers volledig eigenaar te maken van hun verdiende in-game items. Ook denkt de CEO dat binnenkort niemand meer een spel zou spelen waar geld en tijd in moet worden gestoken om leuk te worden. Hier moeten wel goede alternatieven voor worden geboden, waarin spelers hun tijd en geld niet hoeven te besteden. Hiermee wijst Schiermeyer op de vele micro-transacties die spelers uitvoeren bij de ‘traditionele’ games.

Het grote verschil zit hem volgens Schiermeyer in de vermogensoverdracht. Als je bij een op de blockchain gebaseerde game een object aanschaft, dan wordt jij daadwerkelijk eigenaar van dat object. Dat object kun je houden voor in de verzameling, of zelfs verkopen mocht dat gewenst zijn. Dit zou mogelijk voor een verstoring in de hele industrie kunnen gaan zorgen.


Townstar

De allereerste game die op het Gala Network gelanceerd zal gaan worden is ‘Townstar’, een game ontwikkeld door Sandbox Games.

Binnen Townstar kunnen spelers tokenized valuta aanschaffen voor een vaste prijs. Hiermee kunnen spelers bijvoorbeeld ‘loot boxes’ aanschaffen. Deze boxes kunnen onderdelen bevatten die vervolgens nodig zijn om verder in het spel te komen, of om in-game valuta mee te minen.

De tokens op het netwerk gaan ook ondersteuning bieden in toekomstige games die op het Gala Network worden gelanceerd. Hiermee kan dezelfde valuta in meerdere games worden gebruikt.