Japanse vereniging kondigt nieuwe blockchain-gaming richtlijnen aan

Een Japanse organisatie heeft nieuwe manieren gevonden nieuwe richtlijnen die betrekking hebben op blockchain-gaming toe te lichten. De richtlijnen zijn gericht op het tegengaan van illegale activiteiten binnen de gemeenschap van blockchain-gaming.


Nieuwe richtlijnen

De nieuwe richtlijnen, die zijn geschreven om met de wetten die betrekking hebben tot gokken en online oplichting om te gaan, zijn geschreven door de ‘Blockchain Contents Association’ (ofwel BCA). De BCA is een zelfregulerende organisatie actief in Japan en wil alle gebruikers van op blockchain-gebaseerde programma’s, waaronder ook games en sociale media, extra bescherming bieden. Nieuwe richtlijnen geeft dit een zetje in de rug.


Gokken is illegaal

Alhoewel casino’s in steeds meer Japanse steden een weg vindt, zijn deze activiteiten volgens de lokale wetgevingen in het land vaak illegaal. Om toch problemen te voorkomen, kunnen de bedrijven die hiermee te maken hebben gebruik maken van de nieuwe richtlijnen. Zo staan deze richtlijnen in lijn met de al bestaande lokale wetten.

Een van de doelen van de richtlijnen is om duidelijk te maken wat volgens de lokale wetten precies wel mag en wat precies niet mag. Hier worden naar verluid nog wel eens de nodige misverstanden door ontstaan. Zo wordt blockchain-gaming momenteel in Japans als gokken geclassificeerd. Dit komt doordat in deze games speciale tokens worden aangeboden die vervolgens weer kunnen worden doorverkocht. Deze tokens zijn dan ook nog illegaal in het land. Het is echter niet ondenkbaar dat lokale wetten in de toekomst hierop zullen worden aangepast om dit wel legaal te maken. Dit vergt echter nog enige tijd.


Blockchain-gaming mainstream

Om gebruikers toch met een gerust hart te kunnen helpen, moeten bedrijven volgens de BCA voldoen aan een minimum aantal vereisten, die in de toekomst nog kunnen worden aangepast. Hierdoor weten gebruikers namelijk dat zij alles eraan doen om te voldoen aan de lokale wetten die in het land gelden. Alleen op deze manier kan blockchain-gaming in de toekomst mainstream worden, aldus de vereniging.