Solana, SOL
Solana

Solana koers boven de $45 terwijl FTX overweegt miljoenen SOL te verkopen

Solana (SOL) kent een ongekende prijs prestatie in de afgelopen 30 dagen. De altcoin wist in een maand tijd met meer dan 80% te stijgen in waarde. Afgelopen woensdag piekte de prijs zelfs boven de $45, een koers die de munt al 14 maanden niet meer heeft gezien. Daarmee presteert het beter dan vrijwel alle cryptocurrencies in de markt.

Met de hoge prijzen lijkt echter ook een verkoop van SOL door FTX dichtbij te komen. Analisten verwachten dat de verkoop een significante korte termijn correctie kan creëren voor de solana koers

De ondergang van FTX

FTX, eens een van de grootste en meest populaire crypto-exchanges, stortte vorig jaar plotseling in. In november 2022 raakte de beurs verzeild in een liquiditeitscrisis, wat uiteindelijk leidde tot een faillissementsaanvraag. Gebruikers van het platform zagen hun tegoeden, die op de exchange gestald stonden, in rook opgaan. Later kwamen er beschuldigingen van fraude aan het licht, waarbij CEO Sam Bankman-Fried (SBF) betrokken zou zijn. SBF staat momenteel terecht in een rechtszaak vanwege deze aantijgingen.

FTX plant verkoop van $65 Miljoen aan Solana-bezittingen

Onderdeel van het faillissement is dat de vele schuldeisers, waaronder crypto leenplatform BlockFi, hun geld willen terugzien. Om dit te financieren wordt kapitaal verkocht dat nog in handen is van FTX. Het platform heeft ook miljoenen aan SOL munten in bezit. On-chain data suggereert dat er al miljoen aan SOL is verplaatst naar exchanges. Adressen die gelinkt zijn aan FTX en dochteronderneming Alameda hebben $35 miljoen aan tokens naar exchanges verplaatst, hoogstwaarschijnlijk met de intentie om deze te verkopen en schuldeisers terug te betalen. Ook is er geobserveerd dat $65 miljoen aan SOL munten uit staking protocollen zijn gehaald, hoogstwaarschijnlijk ook met de intentie om deze te verkopen. 

Impact op de SOL koers

De voorgenomen verkoop van Solana door FTX, ter waarde van $65 miljoen, zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de marktprijs van SOL. Deze grote verkooptransactie kan zorgen voor nervositeit onder beleggers over de kortetermijnontwikkelingen van de koers. Dit zou kunnen resulteren in een scenario waarbij beleggers massaal hun investeringen in Solana terugtrekken, wat een correctie in de prijs zou kunnen veroorzaken. Gezien de momenteel hoge koersniveaus, is het waarschijnlijk dat beleggers geneigd zijn om hun winsten te verzilveren, wat de verkoopdruk op Solana verder kan vergroten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

De 4 belangrijkste factoren achter de snelle stijging van de Solana koers
‘Deze Ethereum-rivaal kan nog VEEL verder stijgen’
Analist voorspelt nieuw koersrecord Solana van $360
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%