NFT
NFT

Solana NFT’s bereiken verkooprecord van meer dan $5 miljard

De non-fungible tokens (NFT’s) gebaseerd op de blockchain van Solana hebben een indrukwekkende mijlpaal bereikt door een verkoopvolume te registreren van meer dan $5 miljard.

Deze opmerkelijke prestatie volgt na een significante stijging in de handelsactiviteit van NFT’s op het Solana-netwerk in de afgelopen vier maanden, zo blijkt uit gegevens verzameld door de data-aggregator CryptoSlam.

Record bereikt door meer dan 2,2 miljoen kopers

Op 23 februari werd bekend dat het totale verkoopvolume voor Solana NFT’s de grens van $5.013.847.972 heeft overschreden. Met meer dan 2,2 miljoen kopers en 1,6 miljoen verkopers op het platform, heeft de Solana blockchain bijna 43 miljoen NFT-transacties gefaciliteerd.

De prestaties van Solana NFT’s waren enige tijd minder sterk, met name in de vier maanden voorafgaand aan november 2023. Het maandelijkse verkoopvolume had moeite om boven de $40 miljoen uit te komen sinds juli 2023. Echter, vanaf oktober 2023 begon er een positieve verandering op te treden.

Aanzienlijke stijging in verkoopvolume in november 2023

In november 2023 zag het maandelijkse verkoopvolume van op Solana gebaseerde NFT’s een aanzienlijke stijging naar ongeveer $82 miljoen – een toename van 192% ten opzichte van de voorgaande maand. Deze trend zette zich voort in de daaropvolgende maanden, met een recordmaand in december 2023, waarin een omzet van ongeveer $365 miljoen werd genoteerd. Dit was net iets minder dan het record van $373 miljoen in oktober 2021.

Hoewel er in januari een lichte daling in het verkoopvolume was, bleven de NFT’s op Solana goed presteren met meer dan $239 miljoen aan verkopen. In februari is het maandelijkse verkoopvolume tot nu toe $161 miljoen. De laatste negen maanden hebben meer dan $1 miljard aan verkoopvolume opgeleverd, wat de groeiende populariteit en acceptatie van Solana NFT’s benadrukt.

Deze opwaartse trend in Solana NFT-verkopen in december 2023 viel samen met een bullish beweging in de prijs van het Solana-token. Op 26 december 2023 bereikte het SOL-token een piek van $121,45, met een handelsvolume van $5,7 miljard, volgens CoinGecko. Dit benadrukt de toenemende interesse en investeringen in de Solana blockchain en de daarop gebaseerde digitale activa.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC