Solana, SOL
Solana, Stablecoin

Solana overtreft Ethereum in stablecoin handelsvolume

Ondanks een dalende cryptomarkt, slaagt Solana (SOL) erin om Ethereum (ETH) te overtreffen in een belangrijke metriek. Volgens on-chain data van het blockchainanalyseplatform Artemis, heeft Solana een hoger handelsvolume in stablecoins behaald dan zijn geduchte rivaal Ethereum.

Op een gegeven moment bereikte het stablecoin handelsvolume van Solana bijna $41 miljard, terwijl Ethereum ongeveer $30 miljard noteerde. Dit suggereert dat Solana zich langzamerhand ontwikkelt tot het voorkeursplatform voor gedecentraliseerde finance (DeFi) gebruikers.

In slechts drie maanden tijd ervoer Solana een toename van meer dan 2.200% in het stablecoin handelsvolume. Bovendien registreerde het platform in totaal meer dan 27 miljoen stablecointransacties, een aantal dat aanzienlijk hoger ligt dan bij Ethereum, dat slechts 1,17 miljoen transacties registreerde in dezelfde periode. Deze indrukwekkende cijfers zijn sterk in het voordeel van Solana en verklaren de aanzienlijke rally van het project eind vorig jaar, waarbij SOL met ongeveer 500% steeg tot een lokale piek van rond de $117.

Correctie Solana koers ondanks sterke on-chain prestaties

Ondanks de indrukwekkende on-chain prestaties van Solana (SOL), ondergaat het project momenteel een correctie, die gedeeltelijk wordt aangewakkerd door de recente ontwikkelingen rondom een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF). De koers van SOL dook zelfs even onder de $100, wat als een cruciaal weerstandsniveau wordt beschouwd. Voor een mogelijk herstel is het essentieel dat de munt dit niveau weet vast te houden. Het behouden van de $100-grens zou een belangrijk teken van veerkracht kunnen zijn en de basis kunnen vormen voor een toekomstig herstel van Solana.

Etherscan neemt Solscan over

Het succes heeft ervoor gezorgd dat de bekende blockchain verkenner van het ETH netwerk, Etherscan, Solscan heeft overgenomen. Solscan, dat is gestart in 2021, geniet al een aanzienlijke gebruikersbasis en biedt vergelijkbare diensten als Etherscan, inclusief gedetailleerde informatie over blockchain transacties.Matthew Tan, CEO van Etherscan, benadrukte de complementaire vaardigheden van het Solscan team en hun bijdrage aan Etherscan’s missie om betrouwbare en neutrale gegevens te leveren.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC