Solana (SOL)
Persbericht

Solana vs Ethereum Koers Verwachting: Welke Altcoin Gaat Exploderen In Augustus?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Ondanks dat Ethereum zich nog altijd stevig op plek 2 van de crypto markt bevindt, heeft het recentelijk niet weten te overtuigen in verhouding met andere crypto’s zoals Solana. Nu Solana Ethereum zelfs voorbij gaat in omzet vragen investeerders welke altcoin gaat exploderen, Solana of Ethereum? 

Ethereum heeft recentelijk de nodige koers volatiliteit ervaren, die er vooralsnog voor heeft gezorgd dat Ethereum geen aanzienlijke stijging heeft weten te realiseren. Deze volatiliteit heeft er nu voor gezorgd dat Ethereum met meer dan 5% is gedaald over de afgelopen 7 dagen, en 1,4% over de afgelopen maand. 

Ethereum koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

In een periode waar Ethereum het erg moeilijk heeft, is Solana juist een van de grote winnaars uit de top 10 van de crypto markt. Ondanks dat Solana over de afgelopen 7 dagen met slechts 1,5% steeg, is het met maar liefst 28% gestegen over de afgelopen maand. 

Solana koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die bijgedragen heeft aan het recente succes van de Solana koers is het feit dat Solana in de week van 22 juli in staat was om een hogere omzet te draaien dan Ethereum. Een fantastische mijlpaal voor de nummer 4 van de crypto markt.  

Solana behaalt hogere omzet dan Ethereum 

Een week geleden wist Solana een omzet te draaien van maar liefst $ 25 miljoen. In dezelfde week draaide Ethereum een omzet van slechts $ 21 miljoen. Het vormde dan ook de eerste keer ooit dat Solana in staat was om een grotere omzet te draaien dan Ethereum, en het leidde logischerwijs tot het nodige optimisme binnen de Solana markt. 

Omzet Solana vs Ethereum – Bron: Dan Smith via X

De belangrijkste reden achter de groeiende omzet van Solana is het succes van de meme coin markt, waar Solana tegenwoordig een hoofdrol in vertolkt. Solana is namelijk verantwoordelijk geweest voor een groot aantal succesvolle meme coins, en nu de meme coin markt is uitgegroeid tot boven de $ 50 miljard zorgen de transactie tarieven op deze meme coin trades voor de nodige winsten. 

Solana meme coins zoals dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK) wisten over de afgelopen maand al meer dan 16% en 20% te stijgen. En sinds het begin van dit jaar is WIF bijvoorbeeld al met meer dan 1400% gestegen! 

WIF en BONK koers grafiek (1 maand) – Bron: CoinMarketCap

Een ander belangrijk aspect dat heeft meegeholpen aan de groeiende omzet van Solana is het feit dat de staking beloningen op dit ecosysteem meer dan 2x zo hoog zijn als op Ethereum. Op Solana kunnen gebruikers die hun SOL tokens vastzetten rekenen op een APY van 7%, terwijl dit op Ethereum slechts 3,3% is.

Deze hoge APY trekt daardoor meer investeerders aan op het Solana ecosysteem, dat uiteindelijk leidt tot een hogere omzet. 

Solana vs Ethereum koers verwachting – welke altcoin gaat exploderen

Nadat Solana in staat was om een hogere omzet te draaien dan Ethereum is het interessant om te zien welk van deze twee grote crypto’s in de nabije toekomst het hardst gaat stijgen. Om deze reden bespreken we de technische indicatoren van beide cryptocurrencies. 

Ethereum had op 30 juli een RSI van 50, waarmee deze RSI zich op neutraal terrein bevindt. Als er gekeken wordt naar het MACD-histogram wordt echter al snel duidelijk dat er sprake is van een verkoop signaal door een waarde van -5,6. 

Ook is de Ethereum koers door zijn recente dalingen onder een aantal van zijn belangrijkste EMA’s gedaald. ETH is namelijk minder waard dan zowel zijn 30-daagse als 50-daagse EMA. Een teken dat Ethereum het moeilijk kan krijgen op zowel de korte als midden lange termijn. 

De technische indicatoren van Solana zien er echter een stuk beter uit. Net als bij Ethereum bevindt de RSI zich op neutraal terrein, maar in het geval van Solana geeft het MACD-histogram een koopsignaal af met een waarde van 9,75. 

De huidige SOL koers bevindt zich ook boven al zijn belangrijkste EMA’s, van zowel de korte als lange termijn. Dit is een duidelijk teken dat Solana zowel op de korte als lange termijn in staat kan zijn om aanzienlijke winsten te realiseren. 

Waar Ethereum rekening moet houden met een mogelijke daling richting zijn ondersteuning niveaus van de $ 2.800 en $ 2.950, lijkt Solana juist omhoog te kunnen kijken richting zijn weerstand bij de $ 187. Op het moment dat de Solana koers voorbij dit niveau kan stijgen kan er gekeken worden naar de volgende westrand bij de $ 200 en $ 210. 

Alternatieve crypto’s om te overwegen

Het lijkt er dus op dat Solana voorlopig in staat is om harder te stijgen dan Ethereum, en de belangrijkste reden hiervoor is het succes van de meme coin markt. 

Het is dan ook niet gek dat steeds meer investeerders op zoek gaan naar de nieuwste meme coin sterren, die honderden procenten winst met zich mee kunnen brengen. 

Met name presale meme coins hebben recentelijk de nodige aandacht ontvangen, aangezien deze crypto’s hun tokens tegen hoge kortingen aanbieden, en er daardoor nog hogere winsten zijn te behalen. 

Hieronder beschrijven we daarom een tweetal van de beste nieuwe presale tokens van dit moment. 

Pepe Unchained (PEPU) – nieuwe meme coin lanceert zijn eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuwe Pepe alternatief, maar in tegenstelling tot de meeste Pepe alternatieven zonder utility weet dit project zich te onderscheiden met een eigen Layer 2 blockchain. Op deze manier weet dit project optimaal te profiteren van de hype rondom Pepe coin (PEPE) terwijl het ook de nodige viraliteit creëert met zijn unieke utility. 

Pepe Unchained vormt de losgebroken Pepe die niet meer vastzet aan de Ethereum blockchain. Deze verloste versie van Pepe kan eindelijk zijn brein aan het werk zetten, en het eerste wat die deed was een alternatief vormen voor Ethereum, die de bekende gebreken zoals langzame transactie snelheden en hoge transactiekosten oplost. Het doel van de Layer 2 van Pepe Unchained is dan dus ook snelle transactie tegen lage kosten. Hierdoor vormt dit project ook een ideale launchpad voor nieuwe meme coins. 

Naast dat gebruikers kunnen profiteren van snelle transacties tegen lage kosten zijn gebruikers ook in staat om een passief inkomen te genereren via Pepe Unchained. Gebruikers die hun gekocht PEPU tokens vastzetten komen namelijk in aanmerking voor een APY van maar liefst 300%. Deze hoge APY heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels al meer dan 525 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet. 

De presale van Pepe Unchained bleek ook al snel een groot succes. In korte tijd is er namelijk al meer dan $ 6,3 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Gebruikers zullen zich moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs, want nu de presale door zijn presale fases heen sprint blijft ook de prijs van een PEPU token snel stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained Presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – nieuwe Play 2 Earn meme game lanceert gaming wereld die zich afspeelt in het Wilde Westen

Shiba Shootout is een nieuwe Play 2 Earn meme coin die recentelijk zijn eigen gaming wereld op de markt heeft gebracht. Deze gaming wereld speelt zich af in het Wilde Westen en gebruikers zijn hier op vele verschillende manieren in staat om de native SHIBASHOOT token te verdienen. De gaming wereld simuleert een klassieke stad in het Wilde Westen en gebruikers zullen via de Governance Roundups ook in staat zijn om mee te stemmen over belangrijke beslissingen binnen de stad. 

Gebruikers kunnen het binnen Shiba Shootout als cowboys tegen elkaar kunnen opnemen in een poging om een Shiba Sharpshooter te worden. Shiba Sharpshooters worden uiteraard rijkelijk beloond. Maar liefst 5% van de totale token voorraad is gereserveerd om Shiba Sharpshooters te belonen. Daarnaast kunnen gebruikers ook hun geluk beproeven door deel te nemen aan de Lucky Lasso Lottery. Binnen deze loterij zijn er grote SHIBASHOOT prijzen te verdienen, en gaat een deel van de prijzenpot ook naar het goede doel. 

Gebruikers zijn ook in staat om hun fondsen op te slaan binnen het Cactus Staking systeem. Dit systeem brengt gebruikers op dit moment een APY op van boven de 1150%. Dit unieke staking systeem beeldt je vermogen af middels een digitale cactus plant. Naarmate je vermogen groeit, zal ook je cactus plant groeien. Gebruikers kunnen hun vermogen dus letterlijk zien groeien. Inmiddels zijn er al meer dan 28 miljoen SHIBASHOOT tokens vastgezet. 

De presale van Shiba Shootout heeft al meer dan $ 800.000 aan vroege investeringen opgehaald, ondanks dat het pas korte tijd geleden live is gegaan. Gebruikers zijn nu in staat om SHIBASHOOT tokens te kopen voor een prijs van $ 0,0197 per stuk. Maar deze prijs zal begin volgende week verder gaan stijgen wat betekent dat geïnteresseerde kopers zich moeten haasten om te profiteren van de huidige korting. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard. 

Bezoek Shiba Shootout Presale


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.