Bitcoin ETF
Bitcoin

‘Spot Bitcoin ETFs 30x belangrijker dan de halving’

Bitcoiner van het eerste uur Adam Back roept dat de Spot Bitcoin ETFs ongeveer 30x meer impact op de Bitcoin koers hebben dan de halving. Wat Adam Back zo’n bijzonder figuur maakt binnen de Bitcoin-wereld, is dat Satoshi Nakamoto nog naar zijn werk verwees in de white paper van Bitcoin. Adam Back is de bedenker van Proof-of-Work, één van de fundamenten van Bitcoin.

‘Er zijn geen grote verkopers meer’

Als we Adam Back mogen geloven, dan kan het weleens snel voorbij zijn met de dalingen van de Bitcoin koers. “Er lijken geen voor de hand liggende grote verkopers meer over te zijn als het om Bitcoin gaat”, zo schreef Adam Back op Twitter.

“Er is sprake van een vroege bullmarkt. De halving is dichtbij. Het ETF-volume neemt toe (Fidelity is de afgelopen 2 dagen groter dan BlackRock) en dat wijst op het bereiken van nieuwe investeerders”, aldus Back.

De dalingen van de Bitcoin koers zijn volgens Adam Back het gevolg van een hoop valse geruchten die momenteel de ronde gaan over Bitcoin. Bijvoorbeeld over de verkopen van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Andere ETFs halen meer Bitcoin binnen dan Grayscale verkoopt, dus in theorie zou dat de Bitcoin koers niet moeten drukken. Om die reden zegt Adam Back dat het vooral een psychologische koersdaling is, die fundamenteel gezien niet te onderbouwen is.

‘Er zijn geen grote verkopers meer’

De conclusie van Adam Back? Er zijn op dit moment geen grote verkopers meer als het om Bitcoin gaat. Dat moeten we dan binnenkort terugzien in de koers.

Op de korte termijn zie je vaak de emoties de richting van de koers bepalen, terwijl op de lange termijn de fundamentele ontwikkelingen altijd zwaarder wegen. “Mensen kunnen hun eigen dips creëren, door te verkopen in angst en in de hoop om lager weer in te kopen.

Maar zwakke handen timen dat gemiddeld genomen verkeerd, omdat zij de bodem bepalen en vervolgens hoger weer inkopen”, aldus Adam Back.

Gaat hij gelijk krijgen? Dat zou zomaar kunnen, want Bitcoin staat vandaag weer eens in de plus. De koers is ten opzichte van 24 uur geleden met 2 procent gestegen en flirt momenteel weer met de 40.000 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten