Cryptocurrency

Cryptocurrency

Spotify van plan om cryptodiensten te lanceren

De gehele cryptocurrency-industrie heeft over de afgelopen jaren een boost meegemaakt. Alhoewel het nog lang geen mainstream onderdeel is van de maatschappij, heeft het hier wel een aantal goede stappen gezet. Om deze reden wordt cryptocurrency op steeds meer plaatsen, wereldwijd, geaccepteerd. Nu heeft de populaire muziekstreamingdienst Spotify laten weten dat het aan het kijken is voor de lancering van cryptodiensten.


Muziekstreamingdienst Spotify

Spotify heeft een grote naam voor zichzelf weten te creëren binnen de muziekwereld. Sinds de lancering 12 jaar geleden, heeft het bedrijf een enorm klantenbestand opgebouwd met muziekliefhebbers die de streamingdienst gebruiken. Inmiddels maken ruim 320 miljoen individuen en bedrijven gebruik van de streamingdienst.

Om nog verder door te groeien is Spotify van plan om ook andere aspecten binnen de audiowereld te implementeren. Een voorbeeld hiervan zijn podcasts, die steeds vaker ook op Spotify te vinden zijn. Hiernaast is het muziekbedrijf van plan om nog meer diensten toe te voegen.

Alhoewel het bedrijf niets specifiek bekend gemaakt heeft, hint het muziekbedrijf hiermee naar cryptodiensten. Hiervoor is een vacature online gekomen. Een belangrijk onderdeel van deze vacature is dat de gekozen kandidaat op zoek moet gaan naar innovatieve manieren in het wereldwijde betalingsdomein. Hiernaast zal de gekozen kandidaat de opkomende markt en trends die van invloed kunnen zijn op betalingen gaan onderzoeken.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


De Libra Association

Dat deze vacature nu online gekomen is komt niet volledig uit het niets. Spotify is eerder al toegetreden tot de destijds genoemde ‘Libra Association’, het stablecoin-initiatief dat Facebook tot leven heeft geroepen. Inmiddels is echter bekend geworden dat de Libra Association hernoemd is naar de Diem Association. Wil jij weten waarom? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Binnen deze associatie, is Spotify verantwoordelijk voor het toezicht op innovatie- en betalingsstrategieën op het gebied van cryptocurrency. Via deze weg is het bedrijf in aanraking gekomen met de crypto-markt.

Deze verantwoordelijkheden brengen echter een groot voordeel met zich mee: inzichten en kennis van opkomende (digitale) betalingsmethodes, waaronder cryptocurrencies. Deze inzichten en kennis zouden het bedrijf tevens kunnen gebruiken om hun eigen betalingsmogelijkheden uit te breiden.

Volgens Spotify is de perfecte kandidaat iemand die dagelijks contact heeft met de Diem Association, en de bedrijven die daaraan aangesloten zijn. De perfecte kandidaat neemt hier volgens Spotify de leiding en zal hiermee ook een significante impact hebben op de toekomstige betalingsmethoden bij het bedrijf.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten