NFT Nieuws

NFT Nieuws

Square Enix en Enjin gaan samen Final Fantasy VII Collectibles uitbrengen

De game-ontwikkelaar Square Enix is naar verluidt een nieuwe samenwerking gestart met het NFT-platform van Enjin om zowel een digitale als een fysieke collectie te lanceren van Final Fantasy VII.

NFT bij Pre-Order

Enjin heeft via een aankondiging laten weten dat in principe iedereen in aanmerking kunnen komen voor de NFT’s, maar ze wel Final Fantasy VII hiervoor moeten pre-orderen. De producten zullen op hun beurt een code bevatten voor de digitale collectible tegenhanger die in 2023 kan worden ingewisseld op het NFT-platform genaamd ‘Efinity’.

De stap van Square Enix zou wel eens groot effect kunnen hebben op de gehele NFT-wereld. Het is wereldwijd één van het grootste game ontwikkelingsbedrijf. Het zou dan ook als voorbeeld kunnen spelen voor veel andere gaming bedrijven, zowel grote spelers als de kleinere.

Square Enix & Web3

Eerder werd al bekend dat Square Enix van plan was om investeringen te doen in onder andere de Web3-gamingruimte. Ze benadrukte verder dat ze van plan zijn om meer NFT’s met zijn games te lanceren als onderdeel van zijn bedrijfsstrategie voor 2022.

Het succes van zijn eerste onderneming in NFT’s heeft het bedrijf ertoe aangezet meer initiatieven in de blockchain-ruimte na te streven. In 2020 leidde het game ontwikkelingsbedrijf nog een investeringsronde voor The Sandbox (SAND). Met Square Enix en andere investeerders kon The Sandbox €2 miljoen in contanten en digitale activa ophalen.

Alhoewel het aantal blockchain- en nft-videogames nog niet in grote aantallen beschikbaar zijn, wordt verwacht dat er in een relatief korte periode meer van dit type games aan komen. Het is namelijk nog een relatief nieuwe markt en de ontwikkeling van videogames neemt tijd in beslag. Hoe groot deze markt precies zal worden is op dit moment niet bekend.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten