NFT Nieuws

NFT Nieuws

Square Enix komt met plannen voor Blockchain, Metaverse & NFT’s

Eén van de grootste gamingbedrijven ter wereld stapt nu de crypto-wereld in. Het lijkt erop dat NFT- en Play-to-Earn-videospellen steeds breder geaccepteerd worden.


Metaverse hype gaat in 2022 door

De CEO van Square Enix, Yosuke Matsuda, heeft bekend gemaakt dat zijn bedrijf de blockchain- en NFT-wereld in gaat stappen. Volgens Matsuda gaat de Metaverse-hype in 2022 op rap tempo door. Hij ziet dan ook dat de samenleving langzaam maar zeker de virtuele-werelden beginnen te omarmen.

Verder denkt Matsuda dat ‘Extended Reality’-technologie in combinatie met het toenemende gebruik van cloud computing en 5G zal gaan leiden tot het bestaan van de Metaverse. Matsuda schreef het volgende:

“Nu dit abstracte concept concrete vorm begint te krijgen in de vorm van product- en dienstenaanbod, hoop ik dat het veranderingen teweeg zal brengen die ook een grotere impact hebben op ons bedrijf.”


2021 was jaar één voor NFT’s & Metaverse

Over de blockchain-technologie en NFT’s zegt de CEO van Square Enix eigenlijk hetzelfde. Verder wijst hij erop dat 2021 “jaar één” was voor NFT’s en de Metaverse, waarin er veel wilde handel was dat niet altijd overeenkwam met de marktspeculaties.

Tevens blijven investeringen in de blockchain-technologie als maar toenemen. Diverse (grote) bedrijven maken inmiddels al gebruik van de technologie, en er wordt ook nog volop onderzoek naar gedaan.

Aanvankelijk investeerde Square Enix in de Metaverse, door deel te nemen aan een financieringsronde van $2 (€1,76) miljoen voor The Sandbox, een op Ethereum (ETH) gebaseerd metaverse-spel. De jaarlijkse brief van Matsuda’s toont aan dat het bedrijf verdubbelt op verschillende zich ontwikkelende technologieën. Het is op dit moment nog niet bekend welk videospel van het bedrijf als eerste gebruik gaat maken van de nieuwe technologieën.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten