Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Square koopt nog eens $170 miljoen aan Bitcoin

Square blijft meer Bitcoins oppotten. In een aankondiging zei het bedrijf dat het in het 4e kwartaal van 2020 ongeveer 3.318 Bitcoins heeft gekocht tegen een totale aankoopprijs van $170 miljoen.


Square blijft Bitcoins kopen

De aankoop van $170 miljoen komt bovenop de 4.709 BTC die het bedrijf in oktober 2020 kocht voor $50 biljoen. Het bedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey blijft dus agressief Bitcoins kopen, net zoals MicroStrategy. De aankopen lijken vooralsnog geweldig uit te pakken. De prijs van de Bitcoin is in de afgelopen vier maanden namelijk meer dan vervijfvoudigd. De twee Bitcoin-aankopen zijn goed voor 5% van de totale contanten van Square op 31 december 2020, zegt het bedrijf.

Square schrijft in een bericht dat het gelooft dat cryptocurrency individuen een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem en hun eigen financiële toekomst veilig te stellen.

Ook vertelt Square dat de BTC-investering deel uit maakt van de voortdurende toewijding van Square aan Bitcoin. Het bedrijf laat weten dat het van plan is om de investeringen constant te beoordelen ten opzichte van zijn andere investeringen.


Een enorme omzetgroei

In zijn winstrapport rapporteerde Square ook $4,57 miljard aan Bitcoin-inkomsten voor 2020, Dat is een omzet stijging van 900% ten opzichte van de Bitcoin-inkomsten van 2019.

$1,76 miljard van die inkomsten kwam alleen al uit het vierde kwartaal. Dat is een stijging van 1.000% ten opzichte van het vierde kwartaal van het voorgaande jaar. Dat is trouwens niet zo gek want de prijs van Bitcoin steeg in het vierde kwartaal van $10.500 naar $28.600.

Volgens het bedrijf werd de omzetstijging aangewakkerd door de hernieuwde interesse in de cryptomunt.

“In het vierde kwartaal van 2020 stegen de Bitcoin-volumes per klant jaar op jaar met meer dan 2,5 keer, voornamelijk als gevolg van koopactiviteiten, aangezien bestaande klanten Bitcoin bleven kopen en nieuwe gebruikers zelfs nog grotere volumes Bitcoin kochten”, aldus Square.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten