Bitcoin

Square koopt 4.700 Bitcoin – BTC Prijs schiet omhoog

Square heeft 4.700 Bitcoin, ter waarde van $50 miljoen, verworven als onderdeel van een nieuwe investeringsstrategie. De Bitcoin-prijs reageerde vrijwel onmiddellijk op het nieuws en schoot met $300 omhoog.


Investeringsstrategieën

Square, het bedrijf onder leiding van Jack Dorsey, heeft dus een aankoop van $50 miljoen in Bitcoin onthuld. Deze aankoop hoort bij een nieuwe investeringsstrategie gericht op de cryptocurrency als reserve. In een verklaring kondigde Square de aankoop aan en zei dat het bedrijf Bitcoin ziet als een “instrument van economische empowerment”. Square zei dat Bitcoin perfect is afgestemd op “het doel van het bedrijf”. Bitcoin fungeert namelijk als middel voor economische groei voor allerlei soorten mensen, aldus zijn website.

Met deze aankoop treedt Square in de voetsporen van MicroStrategy. Dit bedrijf kondigde een paar weken geleden aan dat Bitcoin zijn primaire reserve is geworden. Als gevolg hiervan heeft het ongeveer 38.250 BTC gekocht, wat overeenkomt met $425 miljoen. MicroStrategy schreef dat de aankoop deel uitmaakt van een strategie om zich in te dekken tegen dollarinflatie.

Volgens de CEO van Messari, Ryan Selkis, vertegenwoordigt de investering van Square 1% van de balans. Daarom beschouwt hij de investering van Square als “groter” dan die van MicroStrategie. CFO van Square, Amrita Ahuja, verklaarde het volgende:

“Wij geloven dat Bitcoin potentie heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden. Naarmate de adoptie toeneemt, zijn we van plan om op een gedisciplineerde manier te leren en eraan deel te nemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap in die richting.”


Goed nieuws

In de cryptogemeenschap wordt het nieuws als zeer optimistisch beschouwd. Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano merkte op dat de markt aan het begin zou kunnen staan ​​van een golf van zakelijke acceptatie van Bitcoin. Hij voorspelde dat centrale banken de volgende instellingen zullen zijn die de cryptocurrency als reserve zullen gaan gebruiken.

Pompliano zei dat het belangrijkste feit over de aankoop van Square is dat het bedrijf de documenten van zijn Bitcoin-aankoopproces openbaar heeft gemaakt. Dat is volgens hem belangrijk “omdat anderen soortgelijke strategieën overwegen”. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, verwelkomde het nieuws en feliciteerde de CEO van Square:

Bitcoin is een goede kasreserve. Mijn bewondering gaat uit naar Jack en het Square-team omdat ze voorop liepen.


Bitcoin-prijs reageert vrijwel onmiddellijk

De Bitcoin-prijs reageerde vrijwel onmiddellijk op het nieuws en schoot met $300 omhoog. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs dus met 1,15% gestegen. Na een aantal dagen handelen rond het ondersteuningsniveau van $10.500 tot $10.600, handelt Bitcoin momenteel tegen $10.883.

Bitcoin-handelaar Josh Rager legde een directe link tussen de aankoop door Square en de prijsstijging van BTC en bedankte de CEO. Aan de andere kant wees een lid van de gemeenschap erop dat de aandelenkoers van Square sinds de aankondiging ook een sterke opwaartse trend heeft gezien.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen