Blockchain,, Stablecoin

Stablecoin Tether (USDT) gelanceerd op Tron Blockchain

Tether is gestart met het uitgeven van haar stablecoin USDT op de Tron (TRX) blockchain. Dit werd op 17 april aangekondigd in een blogpost.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Tron (TRX) lanceert USDT

De nieuwe USDT op het Tron netwerk is een upgrade van de originele Tether (USDT) die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De nieuwe stablecoin zorgt ervoor dat haar gebruikers cryptocurrency vast kunnen houden en kunnen versturen via de smart contracts op het Tron netwerk. Dit zorgt voor onmiddellijke overdracht van de tokens. In de aankondiging wordt het volgende geschreven over de nieuwe stablecoin:

“Het maakt interoperabiliteit mogelijk met op Tron gebaseerde protocollen en gedecentraliseerde applicaties (DApps) terwijl gebruikers in staat zijn stablecoins in het Tron-netwerk te verhandelen en uit te wisselen”.

De munt zal worden toegevoegd op grote crypto exchanges als OKEx en Huobi. Tron zal in de loop van de maanden zorgen dat de munt beschikbaar wordt op de exchanges.


Eerdere aankondigingen

Tron en Tether kondigde in maart de samenwerking aan om USDT te lanceren op het Tron netwerk. Tron zal ervoor zorgen dat iedereen, ook institutionele beleggers gebruik kunnen maken van de stablecoin.

Tether (USDT) wordt door sommige gezien als een controversiële munt. 1 maand geleden ontstond er flinke ophef toen bleek dat de stablecoin niet helemaal ondersteund werd door de dollar.

Het leek erop dat de crypto volledig aan de dollar koers bevestigd was. Echter, na een update van de website, is te lezen dat dit niet helemaal waar is:

“Elke Tether wordt altijd 100% ondersteund door onze reserves, die traditionele valuta bevatten en van tijd tot tijd mogelijk andere activa en leningen die Tether heeft verschaft aan andere partijen. Dit kunnen ook affiliate inkomsten zijn.”

Ondanks de kritiek zien we dat Tether overeind is gebleven en nog steeds de belangrijkste stablecoin is. De munt bezet op het moment plek 8 van meest waardevolle cryptocurrencies.