Nieuws, Trending

Crypto exchanges Huobi en OKEx ondersteunen op Tron gebaseerde Tether


Twee belangrijke crypto exchanges, Huobi en OKEx, gaan de op Tron gebaseerde versie van stablecoin Tether (USDT) ondersteunen.


Huobi en OKEx ondersteunen USDT-TRON

Begin deze maand kondigde Tron en Tether een samenwerking aan om een op TRC-20 gebaseerde versie van USDT uit te geven. De nieuwe token is ontworpen om samen te werken met alle op Tron gebaseerde protocollen en dApps. Hiermee zou de liquiditeit in het ecosysteem worden verbeterd.

Nu komt dus naar buiten dat zowel Huobi als OKEx de nieuwe stablecoin gaan ondersteunen. De twee exchanges laten weten dat er nu drie verschillende versies van USDT worden ondersteunt, namelijk:

  • de USDT-Omni (gebaseerd op Bitcoin);
  • de USDT-ERC-20 (gebaseerd op Ethereum);
  • en de USDT-TRON versie.

Het is positief dat deze twee grote exchanges de nieuwe stablecoin gaan ondersteunen, maar Tron en Tether laten weten dat de USDT-TRON vooral bedoeld is voor handel op door Tron gedreven decentrale exchanges (DEX).


Nieuws en ontwikkelingen Tron en Tether

Misha Lederman laat weten dat de lancering van USDT-TRON gepland staat voor de komende maanden van Q2. Ook beweerd Lederman dat Bittorrent Speed in Q2 van dit jaar wordt gelanceerd. Hiermee worden gebruikers van BitTorrent beloond met BitTorrent tokens (BTT) in ruil voor het seeden van downloads.

In juli 2018 nam Tron het BitTorrent over. Begin 2019 werd de BTT-token gelanceerd. Een week geleden schreef Newsbit over de ophef die was ontstaan over Tether. USDT verwijderde haar statement op de website dat de munt volledig gedekt wordt door de Amerikaanse dollar. Tether heeft tot op heden niet officieel gereageerd op de aantijgingen.