Altcoin, BitTorrent

TRON neemt P2P-programma BitTorrent over

Er gaan al ruime tijd geruchten rond van een overname van BitTorrent door de cryptocurrency TRON (TRX). BitTorrent is onder andere bekend van het erg populaire torrent programma genaamd uTorrent. De overname is bevestigd door Justin Sun, de TRON-oprichter.

BitTorrent

BitTorrent is een peer-to-peer (P2P) downloadprogramma dat in 2001 officieel is gelanceerd. Het downloadprogramma is gebaseerd op zogenoemde ‘seeders’. Dit zijn gebruikers die deelbare bestanden uploaden, die vervolgens door de andere gebruikers kunnen worden gedownload. Sun viert de overname in zijn brief als ‘het ontstaan van de decentralisatiebeweging’, een oud protocol voor de blockchain-revolutie.

Bevestigd

BitTorrent en TRON zullen volledig worden geïntegreerd, waarbij de teams van TRON en BitTorrent zullen samenvloeien. De gedeelde visie van beide bedrijven worden benadrukt in de brief. Er circuleren al geruchten over de overname sinds eind mei, toen Sun’s rechtzaak tegen het bedrijf werd gestart voor schending van een exclusiviteitsclausule in de vroegtijdige onderhandelingen. De rechtzaak werd uiteindelijk afgewezen en onbevestigde gegevens over de afronding van de zaak kwamen in juni naar buiten gebracht. Nu is de overname dus officieel bevestigd.

TRON

Momenteel staat TRON op plaats 11 van ‘s werelds grootste cryptocurrencies met een waarde van $0.04 per coin. Hiermee komt TRON op een totale marktwaarde van $2.300.000.000 ($2.3 miljard), ongeveer $25.000 boven de nummer 12.