Starbucks
Blockchain

Starbucks zet volgende stap in Web3-adoptie en onthult op 13 september nieuw project

Als we de woorden van CEO Howard Schultz mogen geloven, dan heeft Starbucks wilde plannen om zichzelf op de wereld van Web3 te storten. De CEO van de populaire koffieketen geeft aan dat Web3 een belangrijke rol speelt in de toekomst van het beloningsprogramma van Starbucks. “We werken al enige tijd aan een gaaf nieuw digitaal initiatief op ons bestaande platform omtrent koffie en loyaliteit”, aldus Schultz tijdens de meest recente bespreking van de kwartaalcijfers.

Onthulling op 13 september

We hoeven niet lang te wachten op de onthulling van het project, want die zal op 13 september plaatsvinden tijdens de jaarlijkse “Investor Day” in Seattle. Het initiatief maakt het mogelijk voor Starbucks om verder te bouwen op het huidige loyaliteitsmodel en om nieuwe methoden te introduceren om klanten emotioneel bij het bedrijf te betrekken.

Met het intitiatief zal Starbucks volgens Schultz zijn “digitale Third Place gemeenschap” uitbreiden. Third Place is een sociologische term die de gemeenschapsruimte tussen thuis en werk beschrijft. Daarnaast maakt de stap naar Web3 het voor Starbucks mogelijk om een bredere set van beloningen aan te bieden aan klanten.

Die beloningen bestaan onder andere uit “unieke ervaringen” en Starbucks-verzamelwaar die zowel een beloning als een gemeenschapselement met zich meedragen. “Dit creëert een compleet nieuwe set van digitale netwerkeffecten die nieuwe klanten aantrekt”, aldus een enthousiaste Schultz over het nieuwe initiatief.

Niet iedereen is enthousiast

De nieuwe relatie van Starbucks met het Web3 is niet door iedereen met groot enthousiasme ontvangen. Met name onder de medewerkers van het bedrijf schijnen er wat twijfels te zijn over de wens van het bedrijf om met bijvoorbeeld NFTs te werken. Tijdens een presentatie in mei, waar onder andere een stuk over NFTs in zat, sprak een medewerker die zichzelf omschreef als techneut, zijn twijfels uit over de plannen van het bedrijf. Waarbij hij onder andere de klimatologische impact van NFTs als probleem opnoemde.

“Blockchain technologie, of het nu draait op Proof-of-Stake of Proof-of-Work, is geen positieve zaak voor de planeet. Het gaat de planeet vernietigen en het baar mij als techneut zorgen dat dit bedrijf die richting opgaat. Ik wil me niet zo voelen over Starbucks”, aldus de medewerker van het bedrijf. Starbucks lijkt zich echter weinig van de emotionele oproep van de medewerker aan te trekken en gaat in de hoogste versnelling door met de adoptie van Web3.

Blockchain nieuws

Mark Zuckerberg en Lex Fridman Houden Gesprek in de Metaverse: Een Doorbraak in Realistische Avatartechnologie
Gemiddelde salaris Web3-ontwikkelaar op $128.000 in 2023
Meta AI stapt de arena in en gaat concurreren met ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?