Newsbit

Ethereum (ETH) Rendering

Steeds meer ETH richting DeFi, maar Whales verkopen nauwelijks

Ethereum (ETH) Rendering

Desondanks het feit dat er steeds meer Ethereum (ETH)-tokens richting de DeFi-markten gaan, is het aantal adressen met meer dan 10.000 ETH is nauwelijks veranderd sinds het activum op 20 februari een recordhoogte van $2.050 heeft bereikt.


Vooral ETH uit middenniveau wallets naar DeFi-markten

Uit nieuwe data blijkt dat over de afgelopen 4 maanden het aantal wallets met 10.000 ETH of meer met slechts 0.9% gedaald is. Dit suggereert dat de ETH-whales op dit moment weinig te maken willen hebben met de DeFi-markten maar wel vertrouwen hebben in de grootste altcoin.

Het merendeel van deze tokens komt naar verluidt uit wallets met 100 tot 10.000 ETH-tokens, het aantal wallets met dit aantal ETH erop is namelijk over de afgelopen 4 maanden met ongeveer 7.2% gedaald. De adressen op het middenniveau lijken meer ETH in DeFi te storten, aangezien het bedrag van het activum dat is vergrendeld over protocollen in de sector ook een recordhoogte heeft bereikt. Een potentiële verklaring voor dit verschil is dat de adressen van de ETH-whales eigendom kunnen zijn van entiteiten zoals crypto exchanges, grote bedrijven of institutionele fondsen die het actief bij de hand moeten houden of opgesloten moeten zijn voor investeringsdoeleinden. Hiernaast is een deel van deze adressen uiteraard in bezit van individuen.

Deze grote bedrijven en instituten kopen de laatste tijd namelijk steeds vaker naast Bitcoin (BTC) nu ook Ethereum op. Verwacht wordt dan ook dat nu een aantal grote bedrijven zoals Tesla geïnvesteerd hebben in de crypto-wereld, meer bedrijven snel zullen volgen, niet alleen voor de aanschaf van BTC, maar ook voor de aanschaf van ETH.


Hoeveelheid ETH in DeFi-markten bijna op hoogtepunt

Uit gegevens afkomstig van de DeFi-walletprovider ‘Debank’ ligt de hoeveelheid Ethereum die in DeFi is vergrendeld momenteel bijna op zijn hoogtepunt; 9,6 miljoen ETH. Dit vertegenwoordigt ongeveer 8,3% van het totale aanbod en is momenteel zo’n $17 miljard waard, op basis van de huidige prijzen. Het bedrag van de vergrendelde ETH bedroeg op 11 maart 2021 voor de eerste keer ooit meer dan 10 miljoen. Bovendien is er momenteel 3,53 miljoen ETH, of $ 6,3 miljard, ingezet op de Beacon Chain volgens de Eth2 blockchain explorer.

Deze twee factoren hebben er sterk toe bijgedragen dat de activa vasthouden aan het prijsniveau dat sinds 9 maart rond de $ 1.800 schommelde. Op het moment van schrijven waren de ETH-prijzen de afgelopen 24 uur met 1% gedaald om te handelen tegen $ 1.790 volgens Tradingview.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top