China economie
Bitcoin

Sterke economische data en heropening China drijft crypto koersen omhoog

Als je het aan Craig Erlam, een senior-marktanalist van OANDA, vraagt drijven de sterke economische data en de heropening van China momenteel de crypto- en aandelenkoersen omhoog. “Het bullish argument voor de Chinese economie blijft sterk en de aanstaande steun van de overheid zal dat alleen maar verbeteren”, aldus Erlam.

De Chinese economie

Veel analisten verwachten dat de heropening van de Chinese economie, na de lange sluiting tijdens de COVID-19 pandemie, zich als een flinke steun voor de markten zal manifesteren. “De binnenlandse vraag wordt de hoeksteen van de economische heropleving van China, en de beleidsmakers lijken klaar om dat potentieel ten volle te benutten”, zo gaat Erlam verder.

Hiermee doelt hij uiteraard op de steunpakketten die klaarliggen in China om de economie verder te steunen. Als ze erin slagen om deze trein aan het rijden te krijgen, dan kan dat de economie een gigantische boost geven.

Hoewel crypto en aandelen volgens Erlam een gigantisch potentieel hebben als gevolg van deze ontwikkeling, ziet hij voor goud niet hetzelfde. “Goudhandelaren delen niet het eeuwige optimisme dat je wel ziet bij aandelen- en cryptohandelaren. De laatste weken onderstrepen dat nog maar eens”, zo oordeelt Erlam van OANDA.

‘Cruciaal niveau voor Bitcoin’

Erlam haalt specifiek de prestaties van Bitcoin aan als een bijzondere ontwikkeling op dit moment. De bulls probeerden al meerdere malen de koers van 25.000 dollar te doorbreken en vast te houden, maar dat laatste is nog niet echt gelukt. “Dit zou echt een cruciaal niveau kunnen zijn voor Bitcoin en een doorbraak ervan kan het enthousiasme in de markt echt naar een hoger niveau tillen”, aldus Erlam.

Voor deze week lijken wat de koers betreft de ogen vooral gericht op woensdag. Dan publiceert de Federal Reserve namelijk met de FOMC Minutes de notulen van de laatste rentevergadering. Uit die documenten leren we waarschijnlijk meer over het toekomstige beleid van de Federal Reserve.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?