Bitcoin koers
Bitcoin

Stockton: Het wordt lastig voor Bitcoin om $25K te herpakken

Bitcoin begon het jaar 2023 met een gigantische stijging van bijna 40 procent in januari en heeft vooralsnog moeite om dat een vervolg te geven in februari. De maand is bijna voorbij en er staat geen significante plus op de borden. Iedere keer als de bulls de koers van 25.000 dollar pakken, dan duurt het niet lang voordat ze deze ook weer weggeven.

25.000 dollar wordt lastig

Als je het aan Katie Stockton van Fairlead Strategies vraagt, dan wordt het lastig voor Bitcoin om de koers van 25.000 dollar te herpakken. “Bitcoin oogt op dit moment overgekocht”, aldus Stockton. Dat betekent over het algemeen dat de bulls hun kruit wel verschoten hebben en dat de bears momenteel de touwtjes weer in handen nemen of we juist even zijwaarts bewegen.

Ook Ethereum ontsnapt volgens Stockton niet aan de algehele malaise. “Ethereum lijkt precies op Bitcoin, maar daar ligt de weerstand op 1.670 dollar”, zo gaat Stockton verder. Joe DiPasquale, de CEO van BitBull Capital, voegt toe dat Bitcoin op dit moment op zoek is naar steun in de grafiek.

“Als Bitcoin in deze koersrange blijft, dan zien we de 25.000 dollar waarschijnlijk nog wel terugkeren en daarna de 30.000 dollar. Een afwijzing vanaf hier kan een koers van 20.000 dollar op de borden brengen en vervolgens zelfs een Bitcoin koers van 18.000 dollar”, zo schrijft DiPasquale in een mail aan CoinDesk.

Bitcoin koers 27 feb 2023
BTC koers 4 uur per candle – Bron: TradingView

Macro-economische omstandigheden

Het zijn nog altijd de macro-economische omstandigheden die de muziek bepalen. Overal ter wereld slaat de inflatie nog altijd om zich heen en zijn centrale banken niet klaar met het verhogen van de rente. In de Verenigde Staten verwacht men van de Federal Reserve tot en met juni nu zelfs nog drie renteverhogingen van 0,25 procent.

Hiervoor werd gedacht dat de verhoging van begin februari weleens de laatste zou kunnen zijn. Het probleem is echter dat de banenmarkt nog altijd sterker is dan ooit, waardoor de opwaartse druk op de inflatie hoog blijft. Deze week krijgen we op dinsdag het consumentenvertrouwen uit de Verenigde Staten en op donderdag het aantal werkloosheidsclaims voor de afgelopen week.

Verder deelt China zijn handelsbalans op dinsdag en op donderdag de laatste inflatiecijfers. Wat dat betreft krijgen we weer voldoende interessante informatie van de twee grootste economieën ter wereld. Genoeg om over na te denken en genoeg zaken die de markt weer in beweging kunnen brengen.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken