Stone Ridge heeft 10.000 BTC

De laatste weken zijn vooral twee beursgenoteerde bedrijven in het nieuws geweest over hun bitcoin acquisitie: MicroStrategy en Square. MicroStrategy wist 38.250 BTC van de markt te halen zonder de koers veel te beïnvloeden. Square heeft binnen 24 uur 4700 BTC van de markt gehaald. Nu heeft Stone Ridge Asset Management zijn boekje opengedaan.


10.000 Bitcoin

Stone Ridge Asset Management heeft bekend gemaakt dat ze de laatste jaren voor eigen rekening 10.000 BTC hebben geaccumuleerd als een strategische reserve. Stone Ridge Asset Managent is geen kleine vermogensbeheerder in New York. Ze beheren een vermogen van zo’n $10 miljard voor vermogende particulieren en bedrijven. De oprichters beseften in 2017 al het potentieel van Bitcoin als een open-source monetair netwerk en als nieuwe beleggingsklasse. Sindsdien hebben ze gewerkt aan het raamwerk om Bitcoin toegankelijk te maken voor hunzelf en andere institutionele beleggers. Hiervoor hebben ze een dochteronderneming opgericht, NYDIG en twee specifieke crypto-licenties van de staat van New York bemachtigd.

Het gaat hier om de beruchte BitLicense om als Bitcoin exchange te kunnen opereren en een trust licentie om via een apart Trust-bedrijf, NYDIG Trust, Bitcoin en crypto assets voor institutionele klanten te kunnen bewaren. Door dit raamwerk heeft NYDIG ook twee Bitcoin fondsen kunnen lanceren. Het is niet publiek bekend welke institutionele klanten NYDIG precies bedient, maar de eigen 10.000 BTC met een waarde van ongeveer $115 miljoen representeert op het moment van schrijven slechts een 15 % van het gehele vermogen in crypto assets dat NYDIG beheert. 


Het wordt steeds makkelijker voor beursgenoteerde bedrijven om crypto te kopen

In totaal beheerd Stone Ridge Asset Management via NYDIG zo’n $1 miljard vermogen in Bitcoin en andere crypto assets. Echter, NYDIG is bijna 5 keer kleiner dan het expanderende Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds. Wall Street’s honger naar Bitcoin is niet te stillen; en het wordt steeds makkelijker voor institutionele beleggers en beursgenoteerde bedrijven om een eerste stap te zetten met het kopen van crypto’s. Het is een kwestie van tijd dat meer beursgenoteerde bedrijven zullen aankondigen dat ze Bitcoin als een strategische reserve asset hebben gekocht.    

Dit artikel is gebaseerd op de gratis online Bitcoin cursus en de verschillende artikels over Bitcoin en geldzaken op Beste Bank.

Disclaimer: Dit artikel over Bitcoin is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies.