Rusland Vlag
Regulatie

Strenge Russische Crypto Mining-wet schrijft mogelijke gevangenisstraf voor

Crypto-miners in Rusland moeten volgens een nieuwe wet hun inkomsten rapporteren, anders lopen ze het risico op gevangenisstraf en mogelijk zelfs dwangarbeid. Tegelijkertijd heeft het land een mining-faciliteit in Siberië gesubsidieerd.

Naast gevangenisstraf mogelijk ook dwangarbeid

Naar verluidt is de lengte van de gevangenisstraf voor een eventuele overtreding gezet op maximaal 4 jaar. Crypto-miners in Rusland moeten niet alleen hun inkomsten gaan aangeven, maar ook informatie verstrekken over de transacties, zoals de wallet-adressen. De exacte straf voor het niet nakomen van deze verplichtingen kan variëren, onder andere afhankelijk van de hoogte van het verdiende inkomen.

Als crypto-miners in Rusland een inkomensverklaring van ongeveer $200.000 twee keer binnen drie jaar ontduiken, riskeren ze een gevangenisstraf van twee jaar en dwangarbeid gedurende dezelfde periode. Voor degenen die meer dan $600.000 hebben verdiend, is de straf vier jaar gevangenisstraf en dwangarbeid van dezelfde duur.

Naast deze verordeningen wordt er binnenkort ook een regelgevingskader voor de cryptocurrency-activaklasse verwacht, waarbij Rusland een register van cryptocurrency-beurzen zal opzetten. Crypto-entiteiten die niet voldoen aan het framework kunnen een maximale gevangenisstraf van zeven jaar krijgen.

Er was ook een wetswijziging met betrekking tot het witwassen van geld waarbij crypto-miners informatie moeten verstrekken over de betrokkenen bij het proces en andere operationele informatie.

Mining zou verlichting moeten geven op Russische economie

Terwijl Rusland lang heeft geprobeerd de groei van de mining-industrie te beteugelen, heeft het de afgelopen maanden ook enkele concessies gedaan. De regering biedt nu belastingvoordelen aan voor degenen die geïnteresseerd zijn in crypto-mining en heeft geholpen bij het openen van een cryptomining-faciliteit ter waarde van $12 miljoen in Siberië.

Dit mining-center zal 30.000 mining-installaties hebben met een totaal vermogen van 100 MegaWatt en zou in de eerste helft van 2023 operationeel moeten zijn. De Russische economie heeft zware schade geleden als gevolg van economische sancties en de miningfaciliteit zou enige verlichting moeten bieden. Als slot wordt er ook een door de staat gerunde crypto-exchange gelanceerd om de belastinginkomsten te verhogen. Het is nog niet bekend wat het (financiële) resultaat hiervan zal gaan zijn.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken