SUI crypto
Altcoin

SUI crypto steelt de show met opvallende prijsstijging, dit is waarom

Sui (SUI) is een van de grote uitblinkers deze week op de cryptomarkt. De native token van de layer-1 blockchain is hard in waarde gestegen, en daar liggen verschillende nieuwtjes aan ten grondslag. Crypto-vermogensbeheerder Grayscale doet een flinke duit in het zakje, en ook Sui zelf speelt een belangrijke rol bij de koersexplosie.

SUI koers stijgt 21% in één dag

Woensdagmiddag zette de koers van SUI een indrukwekkende stijging in. Om 17:00 uur werd de token nog verhandeld voor $0,87, maar een dag later werd een piek bereikt van $1,05. Dit weerspiegelt een totale stijging van bijna 21% in slechts één dag. 

SUI heeft overduidelijk moeite om zijn opmars vanaf dit punt door te zetten, maar in augustus liep het rond dit prijsniveau ook al twee keer tegen de muur aan. 

Desalniettemin staat SUI maar liefst 22% hoger dan een week geleden. Hiermee mag het zichzelf een van de best presterende cryptomunten in dit tijdsbestek noemen.

Grayscale lanceert Sui Trust & SuiPlay

De voornaamste katalysator achter de grote prijsstijging lijkt gevonden te kunnen worden bij Grayscale die zijn Sui Trust heeft gelanceerd. 

Vorige maand kondigde Grayscale al de komst van het nieuw investeringsfonds voor SUI aan, waarna de koers meer dan verdubbelde in een week tijd. Sinds gisteren staat de trust daadwerkelijk open voor alle in aanmerking komende geaccrediteerde investeerders, zo liet Grayscale weten.

De single asset trust biedt investeerders de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan SUI, zonder dat ze de altcoin zelf hoeven te kopen of beheren. 

Een andere mogelijke drijfveer achter de grote prijsstijging is de lancering van ‘s werelds eerste Web3 draagbare spelcomputer. 

Eerder deze maand werd de komst van deze zogenoemde SuiPlay0X1 aangekondigd. Het apparaat is nu beschikbaar voor pre-order en zal in de eerste helft van volgend jaar op de markt komen voor een scherpe prijs van $600.

De spelcomputer ondersteunt een breed scala aan games die zijn gebouwd op de Sui blockchain, maar ook games op andere blockchainnetwerken evenals pc-games van onder andere Steam en Epic Games.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’