silicon valley bank
Regulatie

SVB Financial Group vraagt faillissement Chapter 11 aan

De SVB Financial Group heeft naar verluidt vrijwillig een petitie ingediend bij de United States Bankruptcy Court onder Chapter 11. Dit is om onder toezicht van de rechtbank te reorganiseren en zo de waarde te behouden.

Fondsen en algemene partners vallen niet onder faillissementsprocedure

Op 17 maart verklaarde SVB dat de fondsen en algemene partners van SVB Securities en SVB Capital niet onder de faillissementsprocedure vallen. Deze entiteiten zullen gewoon blijven opereren terwijl SVB Financial Group strategische alternatieven voor haar activiteiten blijft onderzoeken.

Het bedrijf benadrukte ook dat het niet langer geassocieerd is met Silicon Valley Bank N.A. of de private banking- en vermogensbeheertak van de bank, SVB Private. De opvolger van de bank, Silicon Valley Bridge Bank, N.A., valt onder de jurisdictie van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en is niet opgenomen in de Chapter 11-aanvraag. Het is hierbij wel benoemingswaardig dat ze zullen blijven werken met de Silicon Vallet Bridge Bank, ondanks dat ze er niet langer mee geassocieerd zijn.

Geschatte liquiditeit en schulden

SVB Financial Group schat haar liquiditeit op ongeveer $2,2 miljard. Naast liquide middelen en belangen in SVB Capital en SVB Securities, heeft het bedrijf ook waardevolle effectenbeleggingsrekeningen en andere activa waarvoor het strategische alternatieven onderzoekt.

De gefinancierde schuld van SVB Financial Group bedraagt echter ongeveer $3,3 miljard aan ongedekte bankbiljetten, die alleen een claim hebben op SVB Financial Group en niet op SVB Capital of SVB Securities. Daarnaast heeft het bedrijf ook $3,7 miljard aan uitstaande preferente aandelen. Het is nog niet bekend wat precies de volgende stap van het bedrijf zal zijn binnen deze nieuw gestarte procedure.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?