Digital Crypto Wallet
Bitcoin

Synonym lanceert revolutionaire Bitcoin-wallet die draagbare webprofielen mogelijk maakt

Synonym, een Bitcoin software-bedrijf, heeft Bitkit gelanceerd. Bitkit is een nieuwe Bitcoin-wallet applicatie die het mogelijk maakt om draagbare webprofielen te maken. Dit betekent dat je een profiel op meerdere platforms kunt gebruiken. Verder update de wallet automatisch contacten, de manier waarop deze contacten betaalt willen worden en is er authenticatie zonder wachtwoord mogelijk.

Wat maakt Bitkit anders?

Bitkit maakt gebruik van Bitcoin cryptografische seeds via het Slashtags protocol van Synonym, zodat gebruikers hun profiel overal kunnen gebruiken. Dat is volgens Synonym wat de Bitkit bijzonder maakt ten opzichte van andere wallets. “Bitkit is geen typische Bitcoin-applicatie. Iedereen kan zijn digitale leven nu overal mee naartoe nemen, waarmee de afgesloten netwerk van de Big Tech bedrijven en data-surveillance in principe overbodig zijn”, aldus Paolo Ardoino van Synonym.

Waarschijnlijk heb je de naam Paolo Ardoino weleens in het kader van een ander onderwerp voorbij zien komen. Dat klopt, want Ardoino is ook de chief technology officer (CTO) van Tether, de grootste stablecoin van de markt. In het kader daarvan komt de naam Ardoino vaak voorbij in de media, omdat hij zich vaak uitspreek over de reserves van Tether. Op dit moment is de nieuwe wallet van Synonym overigens in een beperkte publieke beta voor Apple en Android apparaten.

Synonym doet meer

Het bedrijf Synonym is sowieso gaaf om in de gaten te houden. Eerder kondigde het nog Pear Credit aan, een samenwerking met Tether en Holepunch (een peer-to-peer softwarebedrijf). Pear Credit is een open protocol dat het voor gebruikers mogelijk maakt om gecentraliseerde krediet-tokens uit te geven zonder een blockchain.

Ook dit nieuws dateert overigens pas van 28 oktober, waardoor we hier waarschijnlijk nog veel over zullen horen de komende tijd. Als laatste kondigde Synonym Blocktank Instant aan, een service waarmee crypto-beurzen eenvoudig en snel gebruikers kunnen onboarden op het Lightning Netwerk door het technische gedeelte over te laten aan Synonym.

Hiermee hoeven de beurzen geen Lightning-infrastructuur te bouwen of gespecialiseerde mensen in dienst te nemen. Beurzen kunnen volledig vertrouwen op Synonym’s Blocktank node voor onmiddellijke stortingen en opnames van klanten via het Lightning Netwerk.

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC