Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Tech Mahindra uit India lanceert tool voor stablecoins voor banken

Het multinationale technologiebedrijf uit India, Tech Mahindra, heeft een nieuwe stablecoin-service ontwikkelt die speciaal gericht is op banken en financiële instellingen.


Samenwerking met Nederlandse Quantoz

Dit maakte het techbedrijf bekend op hun website. Naar verluidt zijn ze een samenwerking aangegaan met de blockchain-applicatie-incubator uit Nederland: Quantoz. Gezamenlijk willen ze een ‘stablecoin-as-a-service’-tool lanceren, met het verlagen van transactiekosten en doorlooptijden in het achterhoofd.

Hierdoor wordt geprobeerd om banken en andere financiële instellingen een handje te helpen met de transitie naar de blockchain-technologie. De nieuwe tool is ontwikkelt nadat in januari van dit jaar bekend werd dat banken en financiële instellingen in de Verenigde Staten (VS) openbare blockchains en stablecoins nu mogen gebruiken. Dit is hiermee één van de nieuwste op stablecoins gerichte tools na dit nieuws, mogelijk zullen er dan ook nog meer volgen.

Volgens hoofd blockchain & cybersecurity bij Tech Mahindra, Rajesh Dhuddu, zijn deze ontwikkelingen een goed teken. Hierover zegt hij het volgende:

“De recentelijke aankondiging van OCC die het gebruik van stablecoins voor de afwikkeling van financiële transacties door banken en andere financiële instellingen promoot, zal de vraag stimuleren en innovatie in wereldwijde betalingen stimuleren.”

Rajesh Dhuddu, Tech Mahindra

Eerder ook al samengewerkt

Als gevolg van de samenwerking zal Tech Mahindra hun klanten helpen om het Nexus-transactieverwerkingsplatform van Quantoz in hun oude infrastructuur te implementeren. Dit platform ondersteunt meerdere fiat-valuta’s en cryptocurrencies en biedt tevens een aantal functies zoals overboekingen, betalingen, een loyaliteitsprogramma en fondsbeheer.

Dit is niet de eerste keer dat beide bedrijven samenwerken. Eerder hebben de bedrijven al samengewerkt aan een op de blockchain gebaseerd digitaal betalingsplatform. Nu zetten ze deze samenwerking voort. Henri de Jong van Quantoz meldt het volgende over de samenwerking:

“Wij kijken ernaar uit om onze oplossing samen met Tech Mahindra aan nieuwe Amerikaanse klanten te brengen, aangezien we eerder met succes hebben samengewerkt aan andere projecten.”

Henri de Jong, Quantoz

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten